Java Nedir, Ne İşe Yarar? | Programlama Dilinin Temelleri

Java, Sun Microsystems tarafından 1995 yılında yapılan bir bilgisayar dilidir. Java’yı geliştirdikten sonra birçok cihazda vazgeçilmez hale geldi.

Java Nedir?

Java Programlama Dili Nedir?

Bu dilde yapılan programları okumamıza ve kullanmamıza izin veren bir Java sanal makinesidir. Ayrıca kendisini kullanan bir PC’nin yazılım ihtiyaçlarını da karşılar.

Java ile ilgili en önemli şey, yaptığı sanal makinedir. Ayrıca, benzersiz kodu bilgisayarın anlayabileceği şekilde değiştiren bir tercümana sahiptir.

Çeşitli PC’ler için farklı uygulama sürümleri oluşturmak karmaşık olduğundan, Java makinesi bunları ayrı tutar. Java’yı yapmalarının bir başka nedeni de programların her durumda çalışabilmesidir. Bu onların kolayca hareket etmelerini sağlar.

Sun Microsystems Java’yı yaptıktan sonra Oracle, Sun Microsystems‘i aldı. Ayrıca, farklı şeylerle daha da iyi çalışmasını sağlamak için bu platform üzerinde çalışmaya devam ettiler.

Ayrıca bu platform ücretsizdir. Geliştiricilerin bu dilde programlama yapmasına yardımcı olan herhangi bir araç, onu kolayca kullanabilir.

Bu platformu ‘açık kaynak’ olarak adlandırabiliriz çünkü herkes kullanabilir. Bir programlama diliyle çalışırken, cihazın anlaşılması için kodu değiştirmeniz gerekir. Böylece, cihaz tarafından en iyi şekilde anlaşılmasını ve kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu platform açık kaynak kodlu olduğundan kullanıcılar ona kolay erişilebilir. Yine de, bir programlama dili kullanırken cihaz uyumluluğu için kod dönüşümü gereklidir.

Bu, kodun çeşitli cihazlarda çalışmasını sağlar. Sanal bir makine oluşturmak bunu başarır. Böylece, değiştirilmiş kodun etkin bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur.

Dolayısıyla, bu yaklaşımı kullanarak, bir işletim sisteminin kodu farklıdır. Bu nedenle, bu dil, çeşitli işletim sistemlerinde makinenin anlaşılmasını sağlar.

Böylece, Java makinesini kullanarak her yerin kodunu değiştirirsiniz. Bu, platforma özel optimizasyonla sonuçlanır.

Java Ne İşe Yarar?

Java programcıları, veritabanlarının bir şirkette nasıl çalıştığını İntranet‘e bağlayarak kontrol edebilir. Ayrıca multimedya uygulamaları da yapabilirler. Diğer bir örnek de online alışveriş gibi firmalara özel programlar yapmaktır.

Java, C++ gibidir ve nesneleri kullanır. Bununla sıfırdan başlamak yerine zaten sahip olduğunuz parçaları birleştirerek projeler oluşturabilirsiniz.

Sonuç olarak, şirket programcılarının bileşenleri paylaşmasına yardımcı olur. Bu şekilde, özel uygulamaları daha hızlı yapabilirler.

Java ve Diğer Programlama Dilleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Java bir bilgisayar dilidir. Kod yazmak, benzersiz bir araç, bir derleyici gerektirir. PC’nin anlaşılması için kodu dönüştürür. Ancak işleyişi diğer derleyici tabanlı dillerden farklıdır.

Bazı dillerde, derleyiciler belirli sistemler için kodlar oluşturur. Ancak Java farklı çalışır. Diğerlerinden farklı olarak, Bytecode yazılımı adı verilen tek bir derlenmiş sürümü vardır.

Farklı PC sistemlerinde tercümanlar bayt kodunu anlar ve programı çalıştırır. Bu şekilde, onu bir kez oluştururlar ve ardından diğer yapılarda kullanırlar.

Bir web tarayıcısında çalışmak üzere hazırlanan programlara Applet denir. Kısacası, onu destekleyen tarayıcıların bayt kodu yorumlayıcıları vardır.

Programcılar bir uygulamayı bayt kodlarına dönüştürdükten sonra onu bir web sunucusuna koyarlar. Ardından, HTML‘de bir bağlantı kurarlar.

Nasıl Çalışır?

Birisi bir Java programı ile bir web sitesine gittiğinde, bilgisayarlarında çalışır. Bu, kullanıcının özellikleri sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde kullanmasını sağlar.

Bu dilde bir uygulama çalıştırmak için bir web tarayıcısına ihtiyacınız olacak. Bu nedenle, bu uygulamaları çalıştırabilen bir bayt kodu yorumlayıcısına sahip olmalıdır.

Yazılı uygulamalar, bilgisayarınızda çalıştırabileceğiniz, diğer herhangi bir PC programı gibi potansiyel olarak virüs içeren yazılımlardır.

Birisi uygulamayı bilgisayarına indirdiğinde, çalışmasına izin vermeden önce kontrol eder. Bu, virüslerin veya kabataslak başka herhangi bir şeyin cihazı bozmasını denemek ve durdurmak içindir.

İlk olarak, bayt kodları güvenlik açısından kontrol edildikten sonra tarayıcı Java’yı yorumlar. Daha sonra PC belleğinin korumalı bir bölümünde çalışır. Ancak, herhangi bir virüsün işletim sistemine zarar vermemesini sağlamak için ekstra çaba gösterebilirsiniz.

Uygulamanın istemcide çalışması için sunucudakinden daha fazla CPU döngüsü kullanır. Yani bu dil ile animasyon ve her türlü multimedya oluşturabilirsiniz.

Sonuç olarak, API ve diğer bağlantılı yazılımlara sahiptir. Bu araçlar, Web tabanlı yazılımın kurumsal ağlara ve veritabanlarına daha fazla entegre olmasını sağlar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir