Bu yazımızda, Windows 10 64 Bit işletim sistemi üzerinde Microsoft’un Hyper-V sanallaştırma yazılımını kullanarak yeni bir sanal makine üzerinde Windows 2000 Pro nasıl kurulur inceleyeceğiz.
Hyper-V Nedir, Ne İşe Yarar?
Bu makalede sizlere Microsoft’un Hyper-V teknolojisini anlatacağım. Ayrıca, Windows 10 & 11’de nasıl kullanacağınızı da açıklayacağım. Herşeyden önce, Hyper-V, birden fazla işletim sistemi çalıştırmanızı sağlar. Bu da size host PC’nizde esneklik ve verimlilik sunar.
Sistem gereksinimleriniz karşılıyorsa sanallaştırmaya başlayabilirsiniz. Böylece desteklenen işletim sistemlerini PC’nizde kullanabilirsiniz. Kısacası, deneyimli de olsanız deneyimsiz de olsanız Hyper-V tam olarak nedir bahsedeceğim.
Windows 11 & 10 PC’den Hyper-V Kaldırma / Devre Dışı Bırakma
Hyper-V sanallaştırmayı bilgisayarınızdan kaldırmak bazı durumlarda gerekebilir. Örneğin, sanallaştırmaya artık ihtiyaç duymuyorsanız veya farklı bir yazılım kullanmak istiyorsanız bu işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca, bu rehberimizde size Hyper-V’yi PC’nizde nasıl devre dışı bırakabileceğinizi göstereceğim.
Ek olarak, sistem kaynaklarınızı rahatlatmak için de bu adımları izleyebilirsiniz. Dahası, farklı bir VM yazılımına geçmek istiyorsanız daha sonra tekrardan Microsoft’un VM app’ını deneyebilirsiniz.
Hyper-V Sanal Makine İnternet Bağlantısı
Bu yazımızda, Windows 10 veya Windows 11 üzerinde entegre bir özellik olarak gelen Hyper-V sanallaştırma platformu üzerinde çalışan sanal makineleri yerel ağ’dan İnternet’e nasıl bağlanır veya çıkarılır inceleyeceğiz.
Hyper-V Private Virtual Switch Konfigürasyonu
Bu yazımızda, Windows 10 veya Windows 11 işletim sisteminde çalışan Microsoft Hyper-V sanallaştırma yazılımında belirli sanal makineleri erişmesini istemediğiniz lokasyonlara bağlantısını kısıtlamak için Private Virtual Switch (Özel Sanal Anahtar) nasıl yapılandırılır ve kullanılır inceleyeceğiz.
Hyper-V Üzerinde Internal Virtual Switch Yapılandırma
Bu yazımızda, Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemlerinde kullanılan harika bir sanallaştırma çözümü olan Hyper-V Manager ile sanal makineleri bir fiziksel ağdan tamamen izole bir şekilde çalıştırmayı sağlamak için Internal Virtual Switch (İç Sanal Anahtar) nasıl oluşturulur ve yapılandırılır inceleyeceğiz.
Hyper-V Üzerinde External Virtual Switch Oluşturma
Bu yazımızda, Windows 11 veya Windows 10 çalıştıran bir bilgisayarda Hyper-V sanallaştırma yazılımında çalışan sanal makineleri mevcut fiziksel ağa bağlamak ve eklemek için External Virtual Switch (Dış Sanal Anahtar) nasıl oluşturulur ve yapılandırılır inceleyeceğiz.
Hyper-V Üzerinde Ubuntu Ekran Çözünürlüğü Değiştirme
Bu yazımızda, Windows platformlarında Hyper-V sanallaştırma yazılımında çalışan Linux tabanlı Ubuntu veya diğer türevleri için ekran çözünürlüğü nasıl değiştirilir inceleyeceğiz.
Hyper-V Üzerinde Ubuntu Kurulumu
Bu yazımızda, Windows 10 üzerinde etkin bir şekilde çalışan Hyper-V sanallaştırma programında bir Windows sistemi yerine Linux tabanlı Ubuntu dağıtımı sanal makinede nasıl kurulur ve kullanılır inceleyeceğiz.
Hyper-V Üzerinde Windows XP Kurulumu
Bu yazımızda, Windows 10 veya 11 işletim sistemi üzerinde Microsoft Hyper-V sanallaştırma yazılımını kullanarak yeni bir sanal makine üzerinde Windows XP nasıl kurulur inceleyeceğiz.