Kali Linux 2024 Üzerinde VMware Workstation 17 Pro Kurulumu

Bu yararlı rehber, VMware Workstation 17 Pro’nun Kali Linux 2024 üzerinde nasıl kurulacağını adım adım gösterecektir. VMware Workstation, bilgisayarınız için gerçek ana makinenizin içindeki bir oluşturucu gibidir. Yani, gerçek bilgisayarınız üzerinde sanal bir bilgisayar oluşturmanıza yardımcı olan güçlü bir programdır. Bu programla Windows, Linux ve macOS gibi farklı PC sistemlerini kendi sanal sisteminizde kullanabilirsiniz.

Kali Linux PC’nizde sanal makine kullanmanız ana bilgisayarınızda hiçbir şeyi değiştirmez. Böylece herhangi bir yazılımı güvenle deneyebileceğiniz veya güvenli bir alanda görevleri gerçekleştirebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca hem program oluşturanlar hem de PC sistemlerini yönetenler için son derece kullanışlıdır. Bu nedenle, gerçek alanlarını bozma endişesi duymadan bu hayali alanda bir şeyler deneyebilirler.

Kali Linux PC'ye VMware Pro Kurma

Kali Linux Sisteminde Neden VMware Workstation Kullanıyoruz?

Kali Linux, test etme ve etik hackleme için kullanılan güçlü ve popüler bir işletim sistemidir. Bu nedenle güvenlik alanında çalışan ve bu konuda bilgi almayı seven kişiler için mükemmeldir. Bu işletim sistemi, kullanıcıların işlerin ne kadar güvenli olduğunu kontrol etmek için farklı testler ve deneyler yapmasına olanak tanır.

Ayrıca insanların güvenlik işleri için sıklıkla kullandıkları bir dizi araca da sahiptir. Hem Kali Linux hem de VMware Workstation Pro/Player yaygın ve sağlam seçimlerdir.

VMware Workstation, birçok sanal bilgisayarı aynı anda tek bir makinede kullanmanıza olanak tanır. Farklı sistemlerdeki güvenlik sorunlarını kontrol etmek gibi şeyleri denemek için harikadır. Bu sanal makine yazılımının özellikle Kali kullanan kişiler için çok önemli olmasının nedeni budur.

VMware Workstation’ın snapshot (anlık görüntüler) adı verilen harika bir özelliği vardır. Böylece ana bilgisayarımızı bozmadan sistemimizi güvenli hale getirebilir ve farklı saldırı türlerini deneyebiliriz. Ayrıca farklı test durumlarının kopyalanmasını ve tekrarlanmasını kolaylaştırır. Bu sayede ekibimizle birlikte hızlı bir şekilde çalışabiliyoruz.

İster bilgisayar güvenliği konusunda iyi olun ister sıradan bir kullanıcı olun, Workstation faydalıdır. Bu benzersiz yazılım, sistemlerimizin güvenli olduğunu takip etmemize yardımcı olur. Aynı zamanda bize bazı şeyleri test etmek için güvenli ve sağlam bir yer sağlar. Böylece bilgisayarımızın her türlü güvenlik sorununu çözmeye hazır olduğundan emin olabiliriz.

VMware Workstation İçin Sistem Gereksinimi Olarak Neye İhtiyacım Var?

Kali Linux kullanıyorsanız ana bilgisayarınızın (host) sanallaştırma adı verilen hayati bir özelliğe sahip olması gerekir. Workstation sanal makine yazılımını kurmadan önce bilgisayarınızda en azından aşağıdakilerin bulunduğundan emin olun:

  1. Kali Linux İşletim Sistemi

VMware Workstation Kali Linux 64-bit ile çalışır. Ancak bilgisayarınızda Kali’nin en yeni sürümünün kurulu olduğundan emin olun.

  1. İşlemci

Kali bilgisayarınızın çift çekirdekli 64 bit işlemciye sahip olduğundan emin olun. Ayrıca bilgisayarınızda 32 bit CPU varsa bu yazılım çalışmaz. Bu nedenle terminaldeki şu komutu kullanarak CPU türünüzü kontrol edebilirsiniz:

$ uname -m

Bu komutun çıktısı “x86_64” ise 64 bit işlemciniz var demektir. Bunu göremiyorsanız, yani “i386” veya “i686”, 32 bit CPU’nuz var demektir.

  1. RAM

RAM için en az 2 GB RAM’e sahip olmanız gerekir. Ancak bizim önerimiz en az 4 GB ve üzeridir. Kısacası RAM’iniz 2 veya 4 GB’tan azsa performans sorunları yaşayabilirsiniz.

  1. Hard Disk Alanı

Disk alanına gelince, elbette en az 1,5 GB’tan fazlasına ihtiyacınız var. Ve unutmayın, bilgisayarınıza eklediğiniz her ekstra şey için daha da fazla alana ihtiyacınız olacak. Bu nedenle, en iyi sonuçları elde etmek için SSD veya NVMe adı verilen özel bir disk türü kullanmanızı öneririz.

  1. Grafik Kartı

VMware sanal makine uygulamasını bilgisayarınızda kullanabilmeniz için DirectX 10 veya OpenGL 3.3 ile çalışan bir grafik kartına ihtiyacınız vardır. Kartınız bu gereksinimleri karşılamıyorsa gelişmiş görsellerle ilgili sorun yaşayabilirsiniz.

Kali Linux PC’de Sanal Makine Kurmak İçin VMware Workstation / Player 17 (17.5) Nasıl Kurulur?

Kali Linux, Defensive Offensive adlı bir şirket tarafından üretilen bir Linux türüdür. Ama aslında başka bir Linux türü olan Debian’a dayanıyor. Ağları güvende tutmakla ilgilenen insanlar Kali’yi gerçekten seviyor çünkü birçok ücretsiz araçla geliyor. Bu nedenle siber güvenlik alanında çalışan kişiler için en iyi seçimdir.

Kali Linux kullanıyorsanız halihazırda sahip olduğunuz ücretsiz araçlara VMware yazılımını da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde yeni sanal makineler oluşturabilir ve bunlarda Windows gibi şeyleri çalıştırabilirsiniz.

Ayrıca, zayıf yönleri veya sorunları kontrol etmek için Windows’lu fazladan bir makine düşünün. Bu, Kali PC’nizdeki Workstation Pro ile yapabileceğiniz kullanışlı bir şeydir.

VMware Workstation’ı İndirme ve Yükleme

VMware Workstation 17 Pro, VMware’in en yeni sanallaştırma programıdır. Resmi web sitesinden aldıktan sonra 30 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Ama eğer beğenirseniz satın almanızı öneririz. Değilse, her zaman ücretsiz Player sürümünü tercih edebilirsiniz.

Adım 1

VMware’i Kali PC’nize indirmek için bu resmi web sayfasını ziyaret edin. Sayfaya gittikten sonra Workstation 17 Pro for Linux başlığı altında DOWNLOAD NOW (ŞİMDİ İNDİR) butonuna tıklayın. Şu anda küçük bir pencere görünecektir. Orada paket uzantısına sahip bir dosya gördüğünüzde, onu PC’nize kaydedin.

Daha fazla bilgi: Web sitesinden almak yerine doğrudan terminalden indirebilirsiniz. Bunu yapmak için terminalin wget komutunu kullanın. Şimdi CTRL + ALT + T tuşlarına aynı anda basarak terminali açın ve aşağıdaki komutu yazın.

cd ~/Downloads
wget https://download3.vmware.com/software/WKST-1750-LX/VMware-Workstation-Full-17.5.0-22583795.x86_64.bundle

VMware.Bundle Dosyasını İndirme

Adım 2

Workstation.bundle’ı edindikten sonra işletim sisteminizdeki yazılım listesini güncelleyerek başlayın. Bunu Kali PC’nizde yapmak için konsola “sudo apt update” komutunu yazın.

sudo apt update

Paket listesini güncelledikten sonra VMware için Linux çekirdeklerini kurmanız gerekir. Bu yüzden buraya “sudo apt install build-essential dkms” komutunu yazın ve gerekli şeyleri yüklemek isteyip istemediğiniz sorulduğunda Y deyin.

sudo apt install build-essential dkms

VMware için Linux Kernellerini Yükleme

Adım 3

Şimdi aldığınız kurulum dosyasına kuruluma başlayalım. Öncelikle İndirilenler noktasına gitmek için “cd ~/Downloads” komutunu kullanın. Daha sonra “ls” komutu ile klasörün içinde ne olduğuna bakın.

Paket dosyasının iznini değiştirmek için “chmod +x FileName.bundle” komutunu kullanın. Bundan sonra kurulumu başlatmak için “sudo ./ FileName.bundle” komutunu çalıştırın.

chmod +x VMware-Workstation-Full-17.5.0-22583795.x86_64.bundle
sudo ./VMware-Workstation-Full-17.5.0-22583795.x86_64.bundle

Bundle Paket Dosyasını Yükleme

Adım 4

Paket dosyasını ayarladıktan sonra başlat menüsünde VMware Workstation’ı arayın, bulun ve açın.

NOT: Bu aşamada sihirbaz VMware Kernel Module Updater’ı açabilir. Çekirdek Başlıkları için linux-headers-6.5.0-kali3-amd64 paketinin kurulması gerektiği yazıyor. Bu nedenle, bu deb paketini bağımlılıklarıyla birlikte indirip yüklemek için terminalde aşağıdaki komutu kullanın.

wget https://http.kali.org/pool/main/l/linux/linux-headers-6.5.0-kali3-amd64_6.5.6-1kali1_amd64.deb | wget https://http.kali.org/pool/main/l/linux/linux-headers-6.5.0-kali3-common_6.5.6-1kali1_all.deb | wget https://http.kali.org/pool/main/l/linux/linux-kbuild-6.5.0-kali3_6.5.6-1kali1_amd64.deb | wget https://http.kali.org/pool/main/l/linux/linux-compiler-gcc-13-x86_6.5.6-1kali1_amd64.deb
sudo dpkg -i *.deb

Gerekli Linux kernellerini kurar kurmaz VMware açın ve derlemeyi başlatın. Daha sonra, servislerin sağlıklı çalışması için Kali PC’nizi yeniden başlatınız!

sudo reboot

VMware Workstation Çalıştırma

Adım 5

Workstation Pro/Player için gerekli paketleri aldıktan sonra programı tekrar açın. Artık Linux çekirdeklerini VMware Kernel Module Updater penceresinde bir araya getirmelisiniz. Derlemeyi başlatmak için Install (Kur) basmanız yeterlidir. Daha sonra kullanıcı hesabınızın parolasını yazın ve Authenticate (Kimlik Doğrula) tıklayın.

Linux çekirdeklerini güncelledikten sonra VMware Workstation’a Hoş Geldiniz penceresini göreceksiniz. Burada Workstation programının kurallarını kabul edin ve Next butonuna tıklayın.

VMware Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesinin Kabul Edilmesi

Adım 6

Ayrıca “OVF Tools Component for Linux” lisans koşullarını okuyup kabul ettiğinizden emin olun.

VMware OVF Aracı Lisans Sözleşmesini Kabul Etme

Adım 7

Yazılımın her kullandığınızda yeni sürümleri kontrol etmesine izin vermek için Yes (Evet) seçmenizi öneririz. Bu durumda, check for product updates at startup (Başlangıçta ürün güncellemelerini kontrol et) penceresinde Yesi seçin ve devam edin.

Başlangıçta Güncellemelerin Kontrol Edilmesini Etkinleştirme

Adım 8

Workstation programını kullanırken karşılaştığınız hataları VMware’e bildirmeyi tercih edin. Bu şekilde programın daha da geliştirilmesini destekleyebilirsiniz. Karar verdiyseniz VMware’in Müşteri Deneyimini Geliştirme Programının (CEIP) bir parçası olmak istediğinizi onaylayın.

VMware Müşteri Deneyimi Programına Katılımın Onaylanması

Adım 9

Bu aşamada VMware Workstation satın aldıysanız lisans penceresine ürün anahtarınızı yazın. Ayrıca 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilir ve daha sonra satın almayı planlayabilirsiniz. Eğer öyleyse, VMware Workstation 17’yi 30 gün boyunca denemek istiyorum seçeneğini seçin. Daha sonra Finish (Son) tıklayın, parolanızı yazın ve Authenticate (Kimlik Doğrula) tıklayınız.

30 Gün İş İstasyonu Programını Denemek İstiyorum

Adım 10

Harika haber! Artık Kali PC’nize VMware Workstation’ı yüklediniz. Sürümü öğrenmek istiyorsanız Help/About bölümüne gidin.

İş İstasyonu Sürümünün Kontrol Edilmesi

Kali Linux Üzerinde Yeni Sanal Makine Oluşturma

VMware Workstation Pro’yu Kali Linux üzerinde kurduktan sonra artık yeni bir sanal PC oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Adım 1

VMware Workstation 17 Pro’yu açın ve ekrandaki seçeneklere göz atın. Oradan Create a New Virtual Machine (Yeni Sanal Makine Oluştur) seçeneğine tıklayın.

Kali'de Sanal Makine Oluşturma

Adım 2

Virtual Machine Configuration (Sanal Makine Yapılandırması) penceresini göreceksiniz. Bu ekranda şık bir sanal bilgisayar kurmak için devam edin ve Custom (Advanced). – Özel (Gelişmiş) seçeneğini seçin.

Gelişmiş Sanal Makine Oluşturma

Adım 3

Şimdi sanal makinenin en son VMware programıyla ne kadar iyi çalışacağını ayarlayın. Sadece en yeni sürüme yönelik seçeneği seçin ve Next’e tıklayın.

Donanım Uyumluluk Sürümünü Yapılandırma

Adım 4

Bu adımda öncelikle VM ayarlarında ince ayar yapın ve ardından ISO dosyasını ekleyin. Bu nedenle I will install the operating system later (İşletim sistemini daha sonra kuracağım) seçeneğini seçin.

İşletim Sistemini Daha Sonra Kuracağım

Adım 5

Hazırlamış olduğunuz misafir işletim sistemi üzerine kuracağınız işletim sisteminin platformunu ve versiyonunu seçmelisiniz. Bu kılavuzda örnek olarak Windows 10 x64’ü kullandık. Bu aşamada dilediğiniz sistemi seçebilirsiniz.

Konuk İşletim Sistemini Seçme

Adım 6

Kurduğunuz sanal misafir sistemini nereye koyacağını sisteme söyleyerek devam edin.

Sanal Makine Kurulum Konumunu Yapılandırma

Adım 7

Windows 10 veya 11’i seçerseniz ürün yazılımı türünü UEFI olarak ayarlayın ve Next’e tıklayın.

Firmware Türünü UEFI Olarak Değiştirme

Adım 8

Bilgisayarınızın işlemcisine bağlı olarak VM’niz için doğru sanal çekirdek sayısına karar verin. Intel 12. veya 13. nesil CPU’nuz varsa daha iyi çalışmasını sağlamak için bu değerleri artırabilirsiniz.

Sanal İşlem Sayısını Ayarlama

Adım 9

Şimdi Windows 10 veya 11 konuk makinesinin bellek boyutunu yapılandırın. Buradaki değerleri ana bilgisayarınızın RAM kapasitesine göre seçmeniz daha doğru olacaktır. Eğer 32 GB boyutunuz varsa elbette 8 GB veya 16 GB’ı da seçebilirsiniz.

Ancak şunu unutmayın: Eğer bilgisayarınızda tek bir VM çalıştıracaksanız bu değerleri yüksek ayarlayın. Birden fazla çalıştıracaksanız bilgisayarınızın gücünün bunu kaldırabilmesi gerekir.

Sanal Bellek Boyutunu Ayarlama

Adım 10

NAT, Workstation Pro’daki standart ağ seçeneklerindeki bir seçimdir. Bu durumda VM’nize mevcut ağ kurulumunuz dahilinde farklı bir IP verirsiniz. Yerel DHCP‘yi veya modeminizden gelen bir adresi kullanmayı tercih ediyorsanız Bridge’i tercih edin.

Ağ Bağdaştırıcısı Türünü NAT Olarak Yapılandırma

Adım 11

Windows 10 veya 11 sanal makineniz için I/O denetleyici tipini seçiniz. Bu nedenle, “LSI Logic SAS” olan varsayılan seçeneğe bağlı kalın.

I/O Denetleyici Türünü Varsayılan Olarak Bırakma

Adım 12

Windows 10 VM’nizin daha hızlı olması için sanal disk türü olarak NVMe’yi seçin ve ardından Next’e tıklayın.

NVMe Disk Türünü Seçme

Adım 13

Yeni bir MS Windows işletim sistemi kurduğunuz için Create a New Virtual Disk (Yeni Bir Sanal Disk Oluştur) seçin. Yani bu, yeni bir disk alıp işletim sistemini ona kurmak gibidir.

Yeni Bir Sanal Disk Oluşturun

Adım 14

Şimdi sanal bilgisayarınızda yapacağınız programları ve yapacağınız işleri göz önünde bulundurarak bir boyuta karar verin. Yani sanal disk boyutunu istediğiniz gibi ayarlayın. Son olarak, ana makinenizdeki tek dosya türü olarak yedeklemeyi seçin.

Sanal Disk Boyutunu Yapılandırma

Adım 15

Oluşturduğunuz sanal disk dosyasının adını ve konumunu değiştirmeden yola devam edin.

Sanal Disk Konumunu Yapılandırma

Adım 16

Windows konuk işletim sistemi donanım ayarlarını kontrol edin ve ardından sihirbazı kapatmak için Finish’e tıklayın.

Sanal Sistemin Donanım Ayarlarını Kontrol Etme

Adım 17

Ardından, konuk işletim sistemi ve VMware Tools kurmanızı söyleyen pencereyi kapatın.

Konuk Sistemler için VMware Tools Kurulum Bilgileri Penceresini Kapatma

Adım 18

Konuk işletim sisteminiz hazır olduğunda donanım ayarlarını iyileştirebilirsiniz. Bunu yapmak için Edit Virtual Machine Settings (Sanal Makine Ayarlarını Düzenle) tıklayın.

Windows 10 Sanal Sisteminin Ayarlarını Düzenleme

Adım 19

Bu ekranda Processors (İşlemciler) seçeneğine tıklayarak başlayın. Ardından sağ paneldeki şeylere bakın. Burada sanallaştırma özellikleriyle ilgili tüm seçenekleri kontrol edin.

İşlemci Sanallaştırma Motoru Özelliklerini Etkinleştirme

Adım 20

VM’niz iyiyse, ona ISO’nun nerede olduğunu söylemeniz gerekir. Veya fiziksel bir CD/DVD sürücünüz varsa, onu yüklemek için kullanabilirsiniz. Bu noktada ISO dosyasını DVD sürücünüze ekleyin.

Kurulumu hızlandırmak için ISO dosyasını sanal işletim sisteminize yerleştirin. Bu nedenle, ISO Görüntüsü Kullan seçeneğinden sonra Browse (Gözat) tıklayın. Şimdi Windows 10 veya 11 ISO imaj dosyasını seçmelisiniz. Yani pencere açıldığında konumunuza gidin, onu bulun ve OK’a tıklayın.

Windows 10 ISO Dosyasını Sanal Makineye Eklemek

Adım 21

VM’nizde flash bellekler kullanarak hızlı dosya aktarımları yapabilirsiniz. Bu nedenle USB uyumluluk ayarını USB 3.1 olarak değiştirin.

USB Denetleyici Türünü 3.1'e Ayarlama

Adım 22

Ayarları yaptıktan hemen sonra Start up this guest operating system (Bu konuk işletim sistemini başlat) seçeneğini tıklayın. Daha sonra WinOS’unuzu yüklemeye başlayın.

Windows 10 Konuk Sistemini Çalıştırma

Adım 23

Artık Kali Linux PC’nizde VMware Workstation kullanarak Windows 10 veya 11 çalıştırabilirsiniz. Bundan sonra VM’nizin sürücüleri için VMware Tools’u kurmayı unutmayın.

Microsoft Windows 10 Kurulum Sihirbazı

Kali Linux PC’nizden Sanal Makineyi Silme

Kurduğunuz sanal makineyi silerek disk alanından tasarruf edeceksiniz. Bu nedenle istediğiniz herhangi VM’yi VMware Library (kütüphanesinden) kaldırmak kolaydır.

Şimdi VMware Workstation Pro/Player’ı açın ve sol paneldeki Library’ye bakın. Burada VM’ye sağ tıklayın, Yönet’i seçin ve ardından kaldırmak için Delete from Disk (Diskten Sil) seçin.

Doğru seçeneğe bastığınızda emin olup olmadığınızı soran bir pencere açılacaktır. Bu pencerede, diskinizdeki tüm dosyaları onaylamak ve silmek için Yes’i tıklayın.

WinVM klasörünüzün orada olup olmadığına bakın; dosyayı kaydettiğiniz yere gidin. Eğer gittiyse, VM’nizi Kali PC’nizden başarıyla sildiniz.

Windows 10 Virtual PC'nin Sistemden Tamamen Silinmesi

Kali Linux Üzerinden VMware Workstation Kaldırma

Artık Kali Linux PC’nizde VMware yazılımına ihtiyacınız olmayabilir. Veya farklı bir şirketin uygulamasına geçin. Durum buysa, onu sisteminizden tamamen kaldırmayı seçebilirsiniz.

Kaldırmadan önce tüm konuk makinelerinizi yedeklediğinizden emin olun. Bundan sonra hızlı bir şekilde silebilirsiniz.

Şimdi Kali’nizde hangi VM ürünlerinin bulunduğunu kontrol etmek için “sudo vmware-installer –list-products” yazın.

vmware-installer --list-products

VMware ile ilgili kurulu ürünler görürseniz kaldıracağınızı not edin. Şimdi kontrol aşamasından sonra “sudo vmware-installer -u vmware-workstation” komutunu kullanarak kaldırınız.

Workstation Pro’yu kaldırdıktan sonra arama çubuğunu kullanarak “VMware”i arayın. Sonuç olarak programla ilgili tüm uygulamaları kaldırdığınızdan emin olun.

sudo vmware-installer -u vmware-workstation

VMware Workstation Yazılımını Kaldırma

Video

Sık Sorulan Sorular (SSS)

  1. Kali Linux’ta neden VMware Workstation Programına ihtiyacım var?
Kali Linux, penetrasyon testleri ve etik hackleme için tasarlanmış bir işletim sistemidir. Yani siber saldırıları simüle etmenize ve sistemlerin ne kadar güvenli olduğunu kontrol etmenize olanak tanıyan bir dizi araca sahiptir. Bu nedenle, bu araçlar zaten kurulu olarak gelir. Bu nedenle farklı sistemlerin çeşitli hackleme tekniklerini denemesini istiyorsunuz. Tüm bunlar için ihtiyacınız olan tek program VMware Workstation Pro/Player’dır.
  1. Kali’de Pro sürümü yerine Player sürümünü kullanabilir miyim?
Evet, Pro sürümü yerine Player’ı kullanabilirsiniz. Ancak Player’ın ücretsiz bir sürüm olduğunu ve size temel sanallaştırma özellikleri sağladığını unutmayın. Anlık görüntü veya klonlama gibi daha gelişmiş özellikler istiyorsanız Pro sürümünü tercih etmeniz daha iyi olur.
  1. Kali’de ana bilgisayar ve konuk makineler arasında nasıl dosya paylaşabilirim?
VMware uygulamasıyla ana bilgisayar ve konuk sistemler arasında dosya paylaşabilirsiniz. Bu özellikler henüz açık değilse VMware Tools’u yükleyin. Ardından Paylaşılan Klasör ve Sürükle ve Bırak özelliklerini arayın ve açın. Bu sayede sistemleriniz arasında kolayca belge paylaşımı yapabilirsiniz.

Eski Sürümleri Yükleme

Kali İçin VMware Pro’nun Eski Sürümlerinin Kurulumları
Kali / VM VersiyonYouTube VideoSlayt
2018 / 15 ProİzleGörüntüle
2022.1 / 16.2 ProİzleGörüntüle
2022.3 / 16.2 ProİzleGörüntüle
2022.3 / 17 Proİzle
2023.4 / 17.5 Pro (YENİ)İzle

Sonuç

Sonuç olarak VMware Workstation sayesinde farklı bilgisayar sistemlerini sanal olarak kullanabiliriz. Bu durum bizlere güvenli bir alanda çeşitli sistemleri denememize yardımcı olur. Özellikle siber güvenlik alanına ilgi duyuyorsanız Kali PC’nize bu sanallaştırma yazılımını kurabilirsiniz.

Dahası, VMware Pro ile ana bilgisayarınızı bozma endişesi yaşamazsınız. Herşey sanal ortamda olduğundan kendinizi bazı alanlarda deneyimlemeniz kolaydır. Örneğin, farklı türde saldırıları deneyebilirsiniz. Veya, farklı OS’lardaki güvenlik sorunlarını kontrol edebilirsiniz.

Herşeyi özetmek istiyorum; Kali Linux kullanıyorsanız VMware Pro’yu kurun. Ancak bilgisayarınızın sistem ve donanım ithiyaçlarını kontrol edin. Daha sonrasında sizler için adım adım hazırladığım bu rehberi takip ederek kurulum yapabilirsiniz. Artık sizde PC’nizede yeni sanal makineler oluşturabilirsiniz. Ayrıca denemediğiniz farklı işletim sistemlerini çalıştırabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir