Windows 10 Üzerinde Cisco Packet Tracer 7.2.2 Kurulumu
Cisco, 11 Eylül 2019’da ağ simülatör yazılımının son sürümü olan 7.2.2’yi kullanıcıları için yayınladı. Bu yeni sürümü Netacad üzerinde oturum açarak Download kısmından hem Windows hem de Linux sistemler için indirebilirsiniz.
Cisco Packet Tracer Kurulumu
Packet Tracer’ın 7.2.2 sürümü, 7.2 için 2. bakım sürümüdür ve build numarası 7.2.2.0418’dir. Bilgisayarınızda kurulu olan PT’yi yeni sürüme güncelleme/yükseltme kolayca yapabilirsiniz.
Packet Tracer 7.2’nin en dikkat çekici özelliği ise yeni görsel temasıdır. Bu versiyonda yeni çalışma alanı, geliştirmeler ve yeni aygıtların eklendiğini kurulumdan sonra inceleyebilirsiniz.
Sistem Gereksinimleri
Minimum
- İşlemci: Intel Pentium 4, 2.53 GHz or equivalent
- İşletim Sistemi: Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 8.1, Microsoft Windows 10 or Ubuntu 16.04 LTS
- RAM: 2 GB
- Depolama: 1.4 GB of free disk space
- Ekran Çözünürlüğü: 1024 x 768
- Unicode kodlamasını destekleyen dil yazı tipleri
- En son ekran kartı sürücüleri ve işletim sistemi güncellemeleri
Önerilen
- İşlemci: Intel Pentium 4, 3.0 GHz veya daha üstü
- RAM: 4 GB
- Depolama: 1.6 GB boş disk alanı
- Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080
- Ses kartı ve hoparlörler
- İnternet Bağlantısı
Packet Tracer’ın minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini açıkladıktan sonra, adım adım kurulumunu inceleyelim.
Windows 10’da Cisco Ağ Simülatör Kullanımı
Kurulum adımlarına geçmeden önce, Windows bilgisayarınız için PT’yi buraya tıklayarak indiriniz. Daha sonra, adım adım kurulum için aşağıdaki talimatları sırasıyla takip ediniz.
Adım 1
Bilgisayarınıza indirdiğiniz Cisco PT setup dosyası üzerinde Sağ Tuş’a tıklayınız ve açılan seçeneklerden Run as Administrator (Yönetici Olarak Çalıştır) seçeneğine tıklayınız.
Adım 2
Windows 10 dosya güvenlik uyarısı penceresi açıldığında, setup dosyasını çalıştırmak için Run (Çalıştır) butonuna tıklayınız.
Adım 3
PT lisans anlaşması penceresinde, lisansı kabul etmek için I accept the agreement (Anlaşmayı kabul ediyorum) seçeneğini işaretleyip Next (İleri) butonuna tıklayınız.
Adım 4
Select Destination Location (Hedef Lokasyonu Seç) penceresinde, kurulum yapmak istediğiniz konumu değiştirmek isterseniz, Browse butonuna tıklayarak farklı bir konum seçebilirsiniz.
Wizard’ın varsayılan olarak seçtiği konum ile devam etmek için direk olarak Next’e tıklayınız.
Adım 5
Select Start Menu Folder (Başlat Menüsü Klasörü Seçme) penceresinde ise, adından da anlaşılabileceği gibi kurulum sonrası başlat menüsü için klasörün adını değiştirebilirsiniz. Burada varsayılan seçeneği bırakınız ve kuruluma devam ediniz.
Adım 6
Select Additional Tasks (Ek Görevler Seç) penceresinde, bilgisayarınızda Packet Tracer için bir masaüstü kısayolu ve hızlı başlat kısayolu oluşturabilirsiniz.
Bu adımda, sadece bir masaüstü kısayolu oluşturarak devam edebilirsiniz.
Adım 7
Ready to Install (Kuruluma Hazır) penceresinde, Packet Tracer yüklemek için gerekli konfigürasyonları aşağıdaki görüntüden inceleyebilirsiniz. Eğer bir değişiklik yapmak isterseniz, önceki adımları geri dönebilirsiniz.
Direk olarak dosyaları kopyalamayı başlatmak için Install (Kur) butonuna tıklayınız.
Adım 8
PT 64 Bit için gerekli dosyalar sisteminize kopyalanırken bekleyiniz. Bu işlem yaklaşık bir kaç dakika içerisinde tamamlanacaktır!
Adım 9
Gerekli dosyalar kopyalandıktan sonra, PTSA (Packet Tracer Skills Based Assessment) kullanabilmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyen bir uyarı penceresi göreceksiniz. Setup Info penceresinde OK butonuna tıklayınız.
Adım 10
CPT Setup Wizard’ı tamamlandıktan sonra, simülatörü çalıştırmak için Finish (Bitir) butonuna tıklayınız.
Adım 11
Cisco ağ simülatörü açılırken bekleyiniz.
Adım 12
Bu adımda, Cisco oturum açma ekranı ile karşılaştığınızda, Netacad hesap bilgilerinizi yazarak uzak sunucuya login olabilirsiniz. Aksi takdirde bir Netacad hesabınız yoksa, programı çalıştırabilmeniz için Guest Login butonuna tıklamanız yeterlidir.
Adım 13
Guest Login butonuna tıkladıktan sonra 15 saniyelik bir zamanlayıcı başlayacak ve bu süre sonunda Confirm Guest butonuna tıklayarak simülatörü çalıştırabilirsiniz.
Adım 14
Kurulum sonrası Packet Tracer’ın çalışma ortamının aşağıdaki görüntüdeki gibi olduğunu inceleyebilirsiniz.
Video
Windows PC’de Packet Tracer kullanımı için aşağıdaki videoyu izleyebilir ve ayrıca bize destek olmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz!
Son Söz
Bu yazımızda, Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 veya Windows 10 üzerinde Cisco sınavlarına hazırlanabilmek için olmazsa olmaz yazılımlardan olan Cisco Packet Tracer kurduk ve çalıştırdık. Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler!
İlgili Yazılar
♦ Packet Tracer Nedir
♦ Debian Cisco Simülatör
♦ Linux Mint Cisco Simülatör
♦ Ubuntu Cisco Simülatör
♦ Kali Cisco Simülatör
Tesekkurler
Rica ederim, yorumunuz için teşekkürler!