Mac / macOS’ta VMware Fusion Üzerinde Windows XP Kurulumu

Bu yazımızda bir Apple Mac bilgisayarı üzerinde macOS işletim sisteminde VMware Fusion 12 Pro kullanarak yeni bir sanal makine üzerinde Windows XP nasıl kurulur inceleyeceğiz.

VMware Fusion Üzerinde Windows XP Kurulumu

VMware Fusion 12 Pro Kullanarak Mac / macOS Üzerinde Windows XP Çalıştırma

Microsoft, 25 Ekim 2001’de yayınladığı ve 12 yıl boyunca desteğini sunduğu Windows XP işletim sistemini 12 Nisan 2014’te tamamen sonlandırdı.

Bir Apple Mac bilgisayarına sahipseniz ve bu işletim sistemini deneyimlemek istiyorsanız fiziksel bilgisayarınıza onu kurmak yerine ek bir sistem olarak kullanabilirsiniz.

Apple bilgisayarlarında Windows XP’yi ayrı bir partition üzerinden çalıştırmak istiyorsanız Boot Camp yazılımının eski sürümlerini kullanabilirsiniz. Fakat, macOS ile Windows XP sistemleri arasında geçiş yapmak istediğinizde PC’nizi yeniden başlatmak zorunda kalacaksınız.

Bu yüzden, Windows XP’yi bir sanal makinede kullanmak daha mantıklı olacaktır. Bu sistem daha az donanım kaynağına ihtiyaç duyduğu için host sisteminizde onu daha performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Apple macOS sistemlerde bir sanal makine hazırlamak ve onun üzerine bir Windows, Linux veya macOS kurmayı düşünüyorsanız, VMware Fusion yazılımı ilk tercihiniz olabilir.

VMware firmasının geliştirdiği Fusion yazılımı sadece macOS işletim sistemlerinde çalışmaktadır. Bu yazılım ile Mac’inizde oluşturduğunuz sanal makineyi VMware’in diğer yazılımları ile de kullanabilirsiniz. Örneğin, Fusion ile kurduğunuz bir sanal makineyi, bir Windows bilgisayarında VMware Workstation yazılımında da kullanabilirsiniz.

Windows XP İçin Yeni Bir Sanal Makine Oluşturma

Mac’inizde Fusion programını kurduktan sonra bir Windows XP sanal makinesi oluşturmak kolaydır. Fakat, sanal bilgisayarın ayarlarını doğru yapılandırdığınızda guest işletim sistemini daha uyumlu ve performanslı yapabilirsiniz.

Adım 1

Fusion 12 Pro’yu açtıktan sonra aşağıdaki gibi kurulum yöntemlerini içeren bir pencere ile karşılacaksınız. Windows XP’nin ISO dosyasını programın anasayfasına sürükleyip bırakarak hızlı bir şekilde yeni bir VM oluşturabilirsiniz.

XP’nin ayarlarını daha iyi yapılandırmak ve manuel bir sanal bilgisayar oluşturmak için Create a custom virtual machine (Özel bir sanal makine oluştur) seçeneğini seçiniz ve ardından Continue (Devam Et) tıklayınız.

Sanal Makine Kurulum Yöntemi Seçme

Adım 2

Guest işletim sistemi seçim penceresinde Microsoft Windows / Windows XP Professional x64 Edition seçiniz ve tekrar Continue tıklayınız.

Guest İşletim Sistemi Seçme

Adım 3

Temiz bir sistem kurulumu yapacağınız için sanal disk ayarlarında varsayılan seçenek ile devam ederek yeni bir sanal disk oluşturmalısınız. Eğer daha önceden bir XP makinesi kurduysanız ve tekrar onu Mac’inizde kullanmak istiyorsanız varolan bir sanal diski de bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Yeni Bir Sanal Disk Oluşturma

Adım 4

Sanal makinenin özet bilgilerini gösteren pencerede donanım ayarlarını daha iyi yapılandırmak için Customize Settings (Ayarları Özelleştir) tıklayınız ve açılan kurulum lokasyonu penceresinde varsayılan konumu onaylamak için Save (Kaydet) butonuna tıklayınız.

Kurulum Konumunu Yapılandırma

Adım 5

Windows XP guest makinenin ayarlarında Processors & Memory (İşlemciler & Bellek) tıkladıktan sonra bilgisayarınızın donanım performansına bağlı olarak sanal işlemci sayısını ve bellek boyutunu arttırınız.

Ek olarak, sanal makinede daha iyi bellek yönetimini sağlamak ve performansı iyileştirmek için IOMMU özelliğini etkinleştiriniz.

İşlemci ve Bellek Ayarları

Adım 6

Network Adapter (Ağ Bağdaştırıcı) ayarlarında guest makineyi fiziksel ağınıza dahil etmek için NAT yerine Ethernet kartını seçiniz ve açılan onay penceresinde kullanıcı hesabı parolanızı yazınız.

Ethernet Bağdaştırıcıyı Seçme

Adım 7

Windows XP sanal makineye ISO dosyası eklemek için CD/DVD aygıtı ayarlarında açılır pencereden Choose a disc or disc image (Bir disk veya disk imajı seç) seçeneğine tıklayınız.

Sanal Makineye Windows XP ISO Dosyası Ekleme

Adım 8

Makalenin altındaki tablodan Mac’inize indirdiğiniz Windows XP Pro x64 ISO dosyasını seçiniz ve Open (Aç) tıklayınız.

Windows XP ISO Dosyasını Seçme

Adım 9

XP guest makinede bir yazıcı kullanmayacaksanız yazıcı portunu silebilirsiniz.

Sanal Yazıcı Portunu Silme

Adım 10

Sanal PC’nin gelişmiş ayarlarında Troubleshooting (Sorun Giderme) değerini None (Hiçbiri) olarak yapılandırınız ve ayrıca Side Channel Mitigations özelliğini devre dışı bırakınız.

Sorun Giderme ve Side Channel Mitigations Devre Dışı Bırakma

Adım 11

Windows XP sanal bilgisayarı hazırladıktan ve ayarlarını yaptıktan sonra onu çalıştırınız ve sistem kuruluma geçiniz.

Sanal Makineyi Çalıştırma

macOS Üzerinde Windows XP Kurulumu

Mac’inizde XP için yeni bir sanal PC hazırlayıp çalıştırdıktan sonra gerçek bir PC üzerine Windows kurulumu yapıyormuş gibi sisteminizi kurabilirsiniz.

Adım 1

Windows XP Professional Setup ekranında daha sistem onarımı yapmak için R’ye ve sihirbazdan çıkış yapmak için F3’e basabilirsiniz. Sıfırdan bir Windows kuracağınız için sihirbazda devam etmek için Enter’a basınız.

Windows XP Professional Setup

Adım 2

Windows XP Pro x64 Edition işletim sisteminin lisans şartlarının tüm metnini okumak için Page Down basabilirsiniz. Veya lisans koşullarını kabul etmek istemiyor ve çıkış yapmak istiyorsanız ekranda belirtildiği gibi ESC’ye basabilirsiniz.

Windows XP lisans şartlarını okuyup kabul etmek için F8’e basınız ve devam ediniz.

Lisans Anlaşmasını Kabul Etme

Adım 3

Sanal makineye yeni bir sanal disk tanımladığınız için disk yapılandırma ekranında diskinizi biçimlendirmeniz gerekiyor. XP’yi direk olarak kurmaya başlamak için disk yapılandırmasının otomatik olarak belirlenmesini istiyorsanız Enter’a basabilirsiniz.

40 GB kapasiteli ayrılmamış disk alanını yapılandırmak için C=Create Partition tuşuna basınız.

Ayrılmamış Disk Alanını Yapılandırma

Adım 4

Sanal diskte ek bir partition oluşturmak istiyorsanız disk boyutunu düşürmeniz gerekir. Sadece tek bir bölüm kullanacaksanız sihirbazın otomatik olarak belirlediği disk boyutunu onaylamak için Enter’a basınız.

Belirtilen Boyutta Partition Oluşturma

Adım 5

Sanal diskte yeni bir bölüm oluşturduktan sonra C sürücüsü üzerine Windows’u kurmak için Enter’a basınız.

C Bölümüne Windows'u Kurma

Adım 6

Oluşturduğunuz C bölümünü NTFS dosya sistemini kullanarak biçimlendiriniz. C bölümünü yavaş biçimlendirmek istiyorsanız yön tuşlarını kullanarak alt seçeneğe tıklayınız.

Eğer sanal veya gerçek diskiniz üzerinde daha önce birden çok Windows kurulumu yaptıysanız diskinizi normal biçimlendirmeniz tavsiye edilir. Fakat yeni bir disk üzerine kurulum yapmak için biçimlendirme yapmanız gerekiyorsa Quick (Hızlı) seçeneğini kullanabilirsiniz.

NTFS Dosya Sistemi Kullanarak Bölümü Biçimlendirme

Adım 7

Setup, Windows XP’nin sistem dosyalarını sanal diskinize kopyalıyorken bekleyiniz.

Sistem Dosyalarının Kopyalanması

Adım 8

Sihirbaz, sistem dosyalarını kopyaladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatmak için Enter’a basınız veya belirtilen zaman sayacını bekleyiniz.

Sanal Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Adım 9

Guest makinenizi yeniden başlattıktan sonra sistem ayarlarınızı yapılandırmanız gerekiyor. Regional and Language Options (Bölge ve Dil Seçenekleri) penceresinde standart olarak belirlenen English (United States) bölgesini ve formatını değiştirmek için Customize (Özelleştir) tıklayınız ve yaşadığınız lokasyonda kullandığınız dilinizi seçiniz.

İngilizce dilini ve lokasyonunu kabul etmek için Next’e tıklayarak devam ediniz.

Bölge ve Dil Seçeneklerini Yapılandırma

Adım 10

Windows yazılımınızı kişiselleştirmek için şirketinizin veya organizasyonunuzun adını yazınız ve Next’e tıklayınız.

Yazılımınız İçin Şirketinizin veya Organizasyonunuzun Adını Yazma

Adım 11

25 karakterli Windows XP Pro ürün anahtarınızı yazınız ve tekrar Next’e tıklayınız.

Windows XP Pro Ürün Anahtarını Yazma

Adım 12

Guest işletim sisteminin bilgisayar adını yazınız ve ayrıca admin hesabı için bir parola belirledikten sonra Next’e tıklayınız.

Bilgisayar Adı Yazma

Adım 13

Yaşadığınız bölgeye göre sanal sisteminizin zaman ve tarih ayarlarını ve ayrıca zaman bölgesini yapılandırınız.

Tarih ve Zaman Ayarları

Adım 14

Guest makinenin ağ ayarları için Typical Settings (Tipik Ayarlar) seçiniz ve devam ediniz.

Tipik Ağ Ayarlarını Seçme

Adım 15

Windows XP sanal bilgisayarınızı bir domain ortamında kullanmayacaksanız WORKGROUP ağına dahil ediniz.

VM'yi WORKGROUP Ağına Dahil Etme

Adım 16

Windows XP sisteminiz kurulduktan sonra yeniden başlatılıyorken bekleyiniz.

Microsoft Windows XP x64 Edition

Adım 17

Windows XP sanal sisteminiz yeniden başladığında masaüstü ortamınız hazır olacaktır.

Windows XP Masaüstü Ekranı

Windows XP OS’ta VMware Tools Kurulumu

macOS üzerinde VMware Fusion ile Windows XP kurulumu sonrası sistem performansını arttırmak ve ekran çözünürlüğü düzenlemek için VMware Tools araçlarını yüklemeniz gerekir.

Adım 1

Windows XP guest makine çalışır durumdayken Fusion araç menüsünden Virtual Machine / Install VMware Tools tıklayınız ve açılan uyarı penceresinde Install tıklayınız.

VMware Tools Kurulumu

Adım 2

VMware Tools kurulum sihirbazında işleme devam etmek için Next’e tıklayınız.

VMware Tools Setup

Adım 3

Windows XP guest makinenizi VMware firmasının diğer ürünleri ile birlikte kullanmayı planlıyorsanız kurulum seçeneklerinden Complete (Tümü) seçiniz ve Next’e tıklayınız.

Kurulum Yöntemini Seçme

Adım 4

XP sanal makine araçlarının kurulumunu başlatmak için Install tıklayınız.

VMware Tools Kurulumunu Başlatma

Adım 5

Sanal PC’nin video ve diğer aygıtlarının sürücüleri kuruluyorken bekleyiniz ve sihirbazı kapatmayınız.

Video Sürücüsü Kuruluyor

Adım 6

Windows XP’de VMware Tools kurduktan sonra ayarların etkin olması için sanal sisteminizi yeniden başlatınız.

Sanal PC'yi Yeniden Başlatma

Adım 7

Guest makinenizi yeniden başlattıktan sonra Fusion araç menüsünden View / Full Screen seçeneğine tıklayınız ve sanal makinenin ekran çözünürlüğünü tam ekrana ayarlayınız.

Tam Ekran Çözünürlüğü Kontrol Etme

Adım 8

Mac’inizin masaüstü ortamında bir klasör veya dosyayı Windows XP sanal makinenizin masaüstüne sürükleyip bırakarak dosya transferi yapabilirsiniz.

Sürükle Bırak ile Dosya Transferi Kontrolü

Windows XP SP1’i SP2’ye Yükseltme

İnternet ortamında Windows XP ISO dosyalarının SP1 ve SP2 versiyonlarını bulabilirsiniz.

Makalemizi hazırlarken kullandığımız ISO imajı SP1 (Service Pack 1) içerdiğinden SP2’ye yükseltmek için ek bir ISO imajı kullanacağız.

Adım 1

Windows XP makinenizin araç menüsünde Virtual Machine / CD/DVD / Choose Disc or Disc Image (Bir Disk veya Disk İmajı Seç) seçeneğine tıklayınız.

VM'ye Bir ISO İmajı Ekleme

Adım 2

Makalenin altındaki tablodan bilgisayarınıza indirdiğiniz Windows XP SP2 Installer ISO dosyasını seçiniz ve Open tıklayınız.

Windows XP Pro SP2 Installer ISO Ekleme

Adım 3

SP2 (Service Pack 2) ISO imajını VM’ye mount ettikten sonra My Computer (Bilgisayarım) tıklayınız ve CR0SPX2_EN içeriğini görüntüleyiniz.

CD imajı içeriğindeki dosyalardan SRSP2 komut dosyasına çift tıklayarak SP2 kurulumunu başlatınız.

Service Pack 2 Kurulumunu Başlatma

Adım 4

Windows x64 Service Pack 2 kurulum sihirbazında direk olarak Next’e tıklayınız.

Windows x64 Service Pack 2

Adım 5

Windows XP Service Pack 2 lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra bir sonraki Uninstall Folder ayarları penceresinde varsayılan konumu değiştirmeden devam ediniz.

SP2'yi Kurma

Adım 6

Windows XP sisteminiz SP2’ye yükseltiliyorken bekleyiniz.

SP2 Dosyaları Yükleniyor

Adım 7

Windows x64 Service Pack 2 yüklemesini tamamladıktan sonra Finish tıklayınız.

Sanal Sistemi Yeniden Başlatma

Adım 8

Sanal bilgisayarınız yeniden başladığında Bilgisayarım özelliklerini açınız ve System altındaki Service Pack sürümünü kontrol ediniz.

Windows XP'nin Service Pack Sürümünü Kontrol Etme

Windows XP Sanal Sistemde İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

macOS işletim sisteminizde bir Windows sanal makinesi çalıştırdığınızda yerel ağ ve İnternet ayarlarını kontrol etmenizde fayda vardır. Guest makinede yapacağınız işlemlerde İnternet bağlantısına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Adım 1

Windows XP makinede Windows Tuşu + R’ye basarak CMD komut istemini açtıktan sonra ping 8.8.8.8 komutu ile Google sunucularına ping atarak İnternet bağlantınızı sınayınız.

Ping ile İnternet Bağlantısını Sınama

Adım 2

Ayrıca, ping sınamasından sonra İnternet Explorer’ı açınız ve Google anasayfasını ziyaret ederek bağlantınızı kontrol edebilirsiniz.

İnternet Explorer ile İnternet Bağlantısını Sınama

Shared Folder (Paylaşılan Klasör) Yapılandırma

VMware Fusion Pro sanallaştırma yazılımının harika özelliklerinden biri de Shared Folder özelliğidir. Bu özellik sayesinde macOS sisteminiz ile guest makineniz arasında hızlı bir şekilde dosya transferi yapabilirsiniz.

Adım 1

Guest işletim sisteminizin ayarların açınız ve Sharing (Paylaşım) tıkladıktan sonra açılan pencerede Shared Folder etkinleştiriniz ve ardından + butonuna tıklayınız.

Shared Folder Etkinleştirme

Adım 2

Açılan pencerede Mac’inizin herhangi bir konumunda ortak klasör oluşturmak için New Folder (Yeni Klasör) tıklayınız ve klasörü oluşturduktan sonra Add (Ekle) butonuna tıklayınız.

Mac Üzerinde Paylaşılan Klasör Oluşturma

Adım 3

Paylaşılan klasör özelliğini etkinleştirip host bilgisayarınızda bir klasör oluşturduktan sonra guest makinede vmware-host\Shared Folders\WinXPVM konumunda bir klasör veya dosya oluşturarak host’unuzdaki ortak klasörü kontrol ediniz.

Shared Folder Kontrol Etme

Mac’te WinXP VM’de USB Flash Bellek Kullanımı

Mac’inizde çalıştırdığınız sanal makinelerde USB flash belleklerinizi veya depolama aygıtlarınızı kullanabilirsiniz. Host bilgisayarınızın USB portuna bir flash bellek taktığınızda Fusion yazılımı o aygıtı nereye bağlamak istediğinizi soracaktır. Bu şekilde, hem Mac’inize hem de guest işletim sisteminize kolayca bir USB bellek takabilirsiniz.

Adım 1

Guest işletim sisteminiz çalışır durumdayken USB belleğinizi host’unuza taktığınızda aşağıdaki görüntüdeki gibi bir pencere ile karşılaştığınızda öncelikle aygıtınızı Mac’inize bağlayınız.

Guest Makinede USB Flash Bellek Kullanımı

Adım 2

macOS sisteminde NTFS dosya sistemine sahip bir USB diski kullanamazsınız, bu yüzden Disk Utility aracını açınız ve aygıtınızın üzerinde sağ tuş / Erase (Sil) seçeneğine tıklayınız. Biçimlendirme penceresi açıldığında Format kısmından ExFAT dosya sistemini seçiniz ve tekrar Erase butonuna tıklayınız.

USB belleğinizin dosya formatını değiştirdikten sonra artık onu hem Mac’inizde hemde Windows guest makinenizde kullanabilirsiniz.

Mac'te USB Diski NTFS'ten ExFAT'a Dönüştürme

Adım 3

USB belleğinizi sanal makineye takmak için araç menüsünden Virtual Machine / USB & Bluetooth / Connect (USB’nizin Adı) seçeneğine tıklayınız.

Flash Belleği Sanal Makineye Bağlama

Adım 4

Windows XP işletim sistemi ExFAT formatını desteklemediğinden dolayı diskin özelliklerinde RAW formatını görebilirsiniz. ExFAT desteğini etkinleştirmek için KB955704 güncellemesini kurmanız gerekir.

Windows XP ExFAT Dosya Formatı Hatası

Adım 5

Windows XP ExFAT (KB955704) güncellemesini makalenin altındaki tablodan bilgisayarınıza indiriniz ve setup dosyasına çift tıklayınız.

KB955704 kurulum sihirbazında ilerlemeden önce sisteminizi yedekleyiniz ve tüm açık programları kapattıktan sonra Next’e tıklayınız.

Update for Windows x64 (KB955704)

Adım 6

KB955704 güncellemesinin lisans anlaşmasını kabul ediniz ve devam ediniz.

KB955704 Güncellemesini Kurma

Adım 7

Windows XP’ye KB955704 güncellemesi yükleniyorken bekleyiniz.

KB955704 Güncellemesi Kuruluyor

Adım 8

Windows x64 (KB955704) kurulumunu tamamladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatınız.

ExFAT Desteğini Etkinleştirdikten Sonra Sistemi Yeniden Başlatma

Adım 9

USB belleğinizi guest makinede tekrar kontrol ettiğinizde çalışır durumda olduğunu ve dosya sisteminin ExFAT olduğunu görebilirsiniz.

Windows XP'de ExFAT Dosya Sistemli USB Disk Kullanımı

Adım 10

USB flash diskinizi tekrar Mac’inize bağlayınız ve yeni bir klasör oluşturunuz.

Mac'te USB Bellekte Yeni Bir Klasör Oluşturma

Adım 11

Windows XP sanal PC’nizde USB belleğinizi kontrol ettiğinizde oluşturduğunuz klasörü görebilirsiniz.

Sanal Bilgisayarda Flash Belleğin İçeriğini Görüntüleme

Microsoft Remote Desktop Kullanarak Mac’ten Guest Makineye Uzak Masaüstü Bağlantısı Kurma

Mac bilgisayarınızdan kurduğunuz sanal işletim sistemine uzaktan bağlanmak istediğinizde Microsoft Remote Desktop uygulamasını kullanabilirsiniz.

Adım 1

Apple App Store’dan Microsoft Remote Desktop uygulamasını indirdikten sonra PKG dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatınız ve ardından açılan pencerede Continue tıklayınız.

Microsoft Remote Desktop Kurulumu

Adım 2

Remote Desktop yazılımının lisans anlaşmasını kabul ediniz ve devam ediniz.

Remote Desktop Lisans Anlaşmasını Kabul Etme

Adım 3

Installer sisteminize yeni yazılımı yüklemeye çalışırken kullanıcı hesabı parolanızı yazınız ve Install Software (Yazılımı Kur) butonuna tıklayınız.

Yeni Yazılımı Kurmayı Onaylama

Adım 4

macOS sisteminize uzak masaüstü uygulamasını kurduktan sonra sihirbazı kapatınız.

Kurulum Sihirbazını Kapatma

Adım 5

macOS sisteminizde Applications (Uygulamalar) açınız ve Microsoft Remote Desktop çalıştırınız.

Microsoft Remote Desktop Yazılımını Çalıştırma

Adım 6

Guest makinenize uzak masaüstü bağlantısı kurarken host bilgisayarınızın kamera ve mikrofon aygıtlarını kullanmak istiyorsanız erişime izin veriniz.

Kamera ve Mikrofon Aygıtlarının Erişimine İzin Verme

Adım 7

Windows XP guest makinenizde Bilgisayarım’a sağ tuş tıkladıktan sonra Manage (Yönet) tıklayınız ve Computer Management (Bilgisayar Yönetimi) açınız.

Bilgisayar Yönetimi penceresinde Local Users and Groups (Yerel Kullanıcılar ve Gruplar) altındaki Users (Kullanıcılar) tıklayınız ve kullanıcı hesaplarını listeleyiniz. Sanal sisteminizdeki kullanıcı hesabına bir parola atamak için kullanıcı adınızı seçiniz ve sağ tuş / Set Password (Parola Ayarla) tıklayınız.

Kullanıcı Hesabı İçin Yeni Bir Parola Oluşturma

Adım 8

Parola oluşturma penceresinde hatırlanabilir güçlü bir parola oluşturunuz ve OK’a tıklayınız.

Yeni Parolayı Onaylama

Adım 9

Guest makinede uzak masaüstü bağlantılarına izin vermek için Bilgisayarım üzerinde sağ tuşa tıkladıktan sonra System Properties (Sistem Özellikleri) açınız ve Remote (Uzak Bağlantı) sekmesine tıklayınız.

Remote Desktop altındaki “Allow users to connect remotely to this computer (Kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan bağlanmasına izin ver)” seçeneği işaretleyiniz ve OK’a tıklayınız.

Windows XP'de Uzak Masaüstü Bağlantılarına İzin Verme

Adım 10

Sanal bilgisayarınızın IP adresini öğrenmek için CMD komut isteminde ipconfig komutunu yürütünüz.

XP Guest Makinenin IP Adresini Öğrenme

Adım 11

Mac’inizde Remote Desktop uygulamasında Add PC (PC Ekle) butonuna tıklayınız.

Uzak Masaüstü Uygulamasına Bir PC Ekleme

Adım 12

Guest makinenizin IP adresini yazdıktan sonra User Account (Kullanıcı Hesabı) seçeneklerinden Add User Account tıklayınız.

VM'nin IP Adresini ve Kullanıcı Bilgilerini Girme

Adım 13

Windows XP sanal bilgisayarınızın kullanıcı hesabı adını ve parolasını yazınız ve Add butonuna tıklayınız.

Kullanıcı Hesabı Bilgilerini Ekleme

Adım 14

Remote Desktop uygulamasına eklediğiniz sanal makine üzerinde sağ tuşa tıkladıktan sonra Connect (Bağlan) tıklayınız.

Sanal Bilgisayara Uzak Masaüstü Bağlantısı Kurma

Adım 15

Uzak PC’nin kimliği doğrulanamadı uyarısı aldığınızda tekrar Connect tıklayınız.

Sertifika Hatasını Onaylama

Adım 16

Mac’inizde artık Windows guest makinelere kolayca uzak masaüstü bağlantısı yapabilirsiniz.

Guest Makineye Uzak Masaüstü Bağlantısı Başarılı

Video

Windows XP ISO İndir

Windows XP Pro x64 SP1 ISO + SP2 Installer
Windows XP ExFAT Support

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir