Hiç macOS tabanlı Mac bilgisayarınızda VMware Fusion 12 Pro kullanarak Windows 7 OS’u sanal makinede çalıştırmak istediniz mi? Bu makalede, Windows 7’yi bir sanal makineye kurma sürecinde size yol göstereceğim. Dahası yeni bir VM oluşturmaya, sanal donanım ayarlarını yapılandırmaya ve kurulumu en iyi performans için optimize etmeyi göstereceğim.
İster Microsoft’un eski işletim sistemlerini keşfetmek istiyor olun, ister Windows 7’yi çalıştırmak için güvenli ve yalıtılmış bir ortam oluşturmak istiyor olun, farketmez! Profesyonel rehberimizle Mac’inizde Win7’yi çalışır hale getirin!
VMware Fusion 12 Pro Kullanarak Mac / macOS PC’de Sanal Makine Üzerinde Windows 7 Çalıştırma
Geçmişten günümüze kullanıcılarda en büyük etki bırakan işletim sistemi Windows 7’dir. Microsoft, 22 Ekim 2009’da piyasaya sürdüğü bu işletim sistemi hem performans hem de güvenlik açısından önceki sistemlere göre oldukça iddialıydı.
Ortaya çıkan sistem açıkları ve zararlı yazılımların artmasıyla Microsoft, büyük önlem aldı. Böylece bu sistemini kullanan kullanıcılarını güvende tutmak için her zaman yeni güncellemeler sundular. Fakat, Windows 8x sürümlerini geliştirmeye başlamasıyla Windows 7 sürümünü 14 Ocak 2020’de sonlandırdılar.
Hala Windows 7’yi fiziksel bilgisayarlarında kullanan kullanıcılar, daha güvenli bir bilgisayar kullanımı açısından sistemlerini daha yeni sürümlere güncellemeliler.
Microsoft’un eski sürümlerini merak eden veya nostalji açısından kullanım deneyimi elde etmek isteyen kullanıcılar, Windows 7’yi sanal makinelerde çalıştırabilirler. Böylece, VM’nin İnternet bağlantısını ve host ile arasındaki bağlantıyı izole ederek daha güvenli bir deneyim elde edebilirler.
Eğer bir Apple Mac bilgisayarına sahipseniz ve bu sistemi VM’de kullanmayı düşünüyorsanız VMware Fusion sanallaştırma programını kullanabilirsiniz. Mac’inizde sanal makinede çalıştırdığınız bir Windows işletim sisteminde yaptığınız tüm işlemler host sisteminizi etkilemez.
Bu yüzden, Windows’un veya Linux’un eski sürümlerini deneyimlemek istediğinizde onları sanal makinelerde çalıştırabilirsiniz ve istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.
Windows 7’yi kurmak için macOS işletim sistemine entegre bir özellik olan Boot Camp yazılımını da kullanabilirsiniz. Fakat, Boot Camp ile kurduğunuz bir sisteme geçiş yapmak istediğinizde sisteminizi her zaman yeniden başlatmak zorunda kalacaksınız.
Yeniden başlatmaya gerek kalmadan bir VM’de sanal işletim sistemi çalıştırabilmenizi kolaylaştıran VMware Fusion yazılımını kullanmanızı tavsiye ederiz.
Windows 7 İçin Yeni Bir Sanal Makine Oluşturma
Mac’inize VMware Fusion kurduktan sonra hızlı bir şekilde sanal bilgisayar oluşturmak için ISO dosyasını programın üzerine sürükleyip bırakabilirsiniz. Fakat daha profesyonel bir sanal PC oluşturmak için özel seçeneğini kullanmanız önerilir.
Adım 1
Fusion Pro’yu çalıştırdıktan sonra kurulum yöntemi seçme penceresinde Create a custom virtual machine (Özel bir sanal makine oluştur) seçeneğini seçiniz ve ardından Continue (Devam Et) butonuna tıklayınız.
Adım 2
İşletim sistemi seçim penceresinde macOS’ta çalıştıracağınız sanal işletim sisteminin platformunu ve sürümünü seçmeniz gerekir. Windows 7’nin x64 mimarisini çalıştıracaksanız, Microsoft Windows / Windows 7 x64 seçiniz ve Continue tıklayınız.
Adım 3
Sanal bilgisayarın donanım yazılımının türünü Legacy BIOS olarak yapılandırınız ve devam ediniz.
Adım 4
Sanal disk seçim penceresinde daha önce kurmuş olduğunuz bir sanal işletim sisteminin diskine sahipseniz onu mevcut bir disk ekle seçeneği ile ekleyebilirsiniz. Veya sıfırdan bir Windows 7 kurmak için yeni bir sanal disk oluşturabilir ve devam edebilirsiniz.
Adım 5
Sanal makinenin yapılandırma bilgilerini gösteren özet penceresinde sanal donanım ayarlarını daha iyi düzenlemek için Customize Settings (Ayarları Özelleştir) tıklayınız ve VM’nin varsayılan kurulum lokasyonunu onaylamak için Save (Kaydet) butonuna tıklayınız.
Adım 6
Windows 7 guest makinenin ayarlarında Processors & Memory (İşlemciler & Bellek) tıklayınız ve host bilgisayarınızın donanım performansına bağlı olarak sanal işlemci sayısını arttırınız. Ayrıca, host’unuzun RAM kapasitesine uygun olarak sisteminizi zorlamayacak şekilde sanal bellek boyutunu yapılandırınız.
Ek olarak, sanal bilgisayarınızda bir hypervisor sanallaştırma yazılımı kullanacaksanız, hypervisor uygulamalarını etkinleştir seçeneğini işaretleyiniz. VM’de sanal bellek adreslerini fiziksel adreslere dönüştürerek daha iyi sistem deneyimi için IOMMU seçeneğine de işaretleyebilirsiniz.
Adım 7
Network Adapter (Ağ Bağdaştıcısı) donanım ayarlarında VM’nizi host’unuzun yerel ağına bağlamak için Ethernet’i seçiniz. Ethernet’i seçtiğinizde sanal PC’niz yerel DHCP sunucusundan bir IP adresi alacaktır. Bu sayede VM’nizi yerel ağınızda ek bir bilgisayar olarak görebileceksiniz.
Adım 8
Windows 7 guest makinenin sanal diskinin bus tipi varsayılan SCSI’dır. Kişisel amaçlarınıza göre SCSI veya SATA veriyolu türünü kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eğer SATA’yı kullanacaksanız, Bus Type kısmından açılır pencerede SCSI yerine SATA’yı seçikten sonra Apply (Uygula) butonuna tıklayabilirsiniz.
Adım 9
Windwos 7 sanal makineye ISO imajı eklemek için CD/DVD (SATA) aygıtına tıklayınız ve açılır pencereden Choose a disc or disc image (Bir disk veya disk imajı seç) seçeneğine tıklayınız.
Adım 10
Devam etmek için yazının altındaki listeden Windows 7 x64 Ultimate ISO indirin. Hemen ardından ise bilgisayarınıza kaydettiğiniz imajı bulun ve ardından “Aç” butonuna tıklayın.
Adım 11
Sanal makinede USB 3.0/3.1 aygıtlarını kullanmak için USB & Bluetooth ayarlarını açınız ve Advanced USB Options (Gelişmiş USB Seçenekleri) tıklayınız ve USB Compatibility (USB Uyumluluğu) değerini USB 3.1 olarak değiştiriniz.
Adım 12
Windows 7 makinenizde bir yazıcı kullanmayacaksanız Printer (Yazıcı) aygıtına tıklayınız ve ardından Remove Printer Port (Yazıcı Portunu Sil) / Remove (Sil) tıklayınız.
Adım 13
Sanal makinenin gelişmiş ayarlarında sistem performansını iyileştirmek için Troubleshooting (Sorun Giderme) özelliğini None (Hiçbiri) olarak değiştiriniz ve Side Channel Mitigations devre dışı bırakınız.
Adım 14
Windows 7 yüklemeyi başlatmak için hazırladığınız sanal bilgisayarınızı çalıştırınız.
macOS PC’de Windows 7 Kurulumu
Mac bilgisayarınızda Fusion ile sanal makine oluşturduktan sonra onu çalıştırıp Windows sihirbazını açtıktan sonra fiziksel bir PC üzerine kurulum yapıyormuş gibi devam edebilirsiniz.
Adım 1
Windows 7 kurulum sihirbazında kullacağınız sistem dilinizi, klavye düzeninizi ve zaman formatınızı seçiniz ve Next’e tıklayınız.
Adım 2
Bu pencerede, sisteminizi onarabilir veya Windows kurulumunu başlatmak için Install Now (Şimdi Kur) butonuna tıklayabilirsiniz.
Adım 3
Windows 7 Ultimate Service Pack 1 işletim sisteminin lisans şartlarını okuyup kabul ettikten sonra devam ediniz.
Adım 4
Kurulum türünü seçme penceresinde temiz bir sistem kurulumu yapacağınız için Custom (Advanced) / Özel (Gelişmiş) tıklayınız.
Adım 5
Kurulum için sanal diski düzenlemeniz gerekiyor, bu yüzden Drive Options (Sürücü Seçenekleri) tıklayınız.
Adım 6
Guest makinede ayrılmamış disk alanını yapılandırmak için New (Yeni) tıklayınız ve ardından otomatik olarak belirlenen disk boyutunu onaylamak için Apply butonuna tıklayınız. Windows özelliklerinin doğru olarak çalışması için ek alanların oluşturulacağını bildiren pencerede OK’a tıklayınız.
Adım 7
Sanal diski bölümlendirdikten sonra Primary (Birincil) bölümü seçiniz ve Next’e tıklayınız.
Adım 8
Kurulum için Windows dosyaları genişletiliyorken bekleyiniz. Bu aşamada sanal sisteminiz birkaç kez yeniden başlayabilir, bu yüzden sisteminizi kapatmayınız.
Adım 9
Yerel ağınızda guest makinenizi diğer bilgisayarlardan ayırt etmek için farklı bir kullanıcı ve bilgisayar adı yazınız.
Adım 10
İstenmeyen kullanıcıların sanal sisteminize erişmesini istemiyorsanız güçlü ve hatırlanabilir bir parola oluşturunuz.
Adım 11
Windows 7 x64 Ultimate ürün anahtarınızı yazınız ve devam ediniz. Eğer ürün anahtarınız yoksa ilgili alanı boş bırakınız ve Next’e tıklayınız.
Adım 12
Önemli ve önerilen güncellemeleri otomatik olarak yüklemek istiyorsanız, Use Recommended Settings (Önerilen Ayarları Kullan) seçeneğine tıklayınız.
Adım 13
Yaşadığınız konuma göre zaman bölgesini yapılandırınız ve sistem saatini kontrol ettikten sonra Next’e tıklayınız.
Adım 14
Guest makinenin geçerli konumunu Home (Ev), Work (İş) veya Public (Genel) ağı olarak yapılandırınız.
Adım 15
Sihirbaz Windows 7 masaüstü ortamınızı ve gerekli sistem ayarlarınızı yapıyorken bekleyin.
Adım 16
Kurulumdan sonra Windows 7 masaüstü ekranı aşağıdaki gibi varsayılan görünümde olacaktır.
macOS Windows 7 VM’de VMware Tools Kurulumu
macOS üzerinde VMware Fusion ile Windows 7 kurulumu yaptıktan sonra sanal bilgisayı daha performanslı kullanabilmeniz veya host ile VM arasında dosya transferi yapabilmeniz için VMware Tools kurmanız gerekir.
Fakat, Fusion 12 Pro ile kurduğunuz Win7 guest makinede VMware Tools’un son sürümünü kurmaya çalıştığınızda aşağıdaki hataları alacaksınız ve kurulum tamamlanmayacaktır. Bu yüzden, VM Tools’un 11 sürümünü kurarak bu sorunları giderebilirsiniz.
- Setup failed to install the Memory Control driver automatically. This driver will have to be installed manually.
- Setup failed to install the VSock Virtual Machine Communication Interface Sockets driver automatically. This driver will have to be installed manually.
- Setup failed to install the Host Guest Shared Folders driver automatically. This driver will have to be installed manually.
Adım 1
VMware Tools 11 sürümünü indirmek için https://packages.vmware.com/tools/releases/11.0.0/windows/VMware-tools-windows-11.0.0-14549434.iso bağlantısına tıklayınız. Daha sonra, indirdiğiniz ISO dosyasını sanal makineye eklemek için araç menüsünde Virtual Machine / CD/DVD (SATA) / Choose Disc or Disc Image seçeneğine tıklayınız.
Adım 2
VMware-tools-windows-11.0.0-14549434.iso dosyasını seçiniz ve Open tıklayınız.
Adım 3
Kurulum sihirbazı otomatik olarak başlatılamıyorsa Bilgisayarım’ı açınız ve VMware Tools imaj dosyasına çift tıklayınız.
Adım 4
VMware Tools kurulum sihirbazında devam etmek için Next’e tıklayınız.
Adım 5
Windows 7 sanal bilgisayarınızı ilerleyen zamanlarda VMware’in diğer ürünlerinde kullanmayı planlıyorsanız Complete (Tümü) seçiniz ve Next’e tıklayınız.
Adım 6
Yapacağız bir değişiklik varsa geri dönebilir veya kurulumu başlatmak için Install butonuna tıklayabilirsiniz.
Adım 7
Windows 7’de VMware Tools kurduktan sonra sanal sisteminizi yeniden başlatmayınız ve Başlat menüsünden sanal sisteminizi tamamen kapatınız.
Adım 8
VM Tools’un eski sürümünü kurduktan sonra sanal bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Fusion yazılımı sanal sisteminizin araçlarını otomatik olarak yüklemeye çalışacaktır. Bu yüzden, otomatik güncelleme işlemini manual olarak yapılandırmak için guest işletim sisteminin VMX dosyasını düzenlemeniz gerekir.
Eğer VM’nizi varsayılan konuma kurduysanız, Finder’da Home / Virtual Machines tıklayınız ve guest makinenin üzerinde sağ tuş / Show Package Contents (Paket İçeriğini Göster) tıklayınız.
Guest makinenin içeriğinde çoklu sanal disk dosyalarını ve yapılandırma dosyalarını görebilirsiniz. Windows 7 x64.vmx dosyası üzerinde sağ tuş / Open With (Birlikte Aç) / TextEdit (MetinDüzenle) tıklayınız.
Adım 9
Windows 7 x64.vmx dosyasını açtığınızda tools.upgrade.policy değerinin upgradeAtPowerCycle olduğunu görebilirsiniz. Eğer bu seçeneği değiştirmezseniz, sanal sisteminizi çalıştırdığınızda Fusion yazılımı VMware Tools otomatik olarak güncelleyecektir.
Adım 10
VMX dosyasında tools.upgrade.policy değerini manual olarak değiştiriniz ve metin düzenleyiciyi kapatınız. Daha sonra sanal bilgisayarınızı çalıştırınız ve VM Tools güncelleme sihirbazının başlatılmadığını kontrol ediniz.
Adım 11
VMware Tools’u başarıyla kurduktan sonra Mac’iniz ile guest makineniz arasında sürükle bırak ile dosya transferi yapabilirsiniz.
Adım 12
Ayrıca sanal makineyi tam ekran çözünürlükte kullanabilmek için View (Görünüm) / Full Screen (Tam Ekran) seçeneğine tıklayabilirsiniz.
USB 3.0/3.1 Driver Kurulumu
Windows 7 VM’de USB 3.0/3.1 aygıtlarınızı kullanarak daha hızlı dosya transferi yapabilirsiniz. Sanal PC’nin USB & Bluetooth ayarlarından USB uyumluluğunu 3.1 olarak değiştirdiyseniz, USB sürücülerini kurmanız gerekir.
Adım 1
Makalenin altındaki tablodan Windows 7 x64 için USB 3.0/3.1 sürücülerini bilgisayarınıza indirdikten sonra Bilgisayarım’a sağ tuş tıkladıktan sonra Manage (Yönet) tıklayınız.
Bilgisayar Yönetimi penceresinde Aygıt Yöneticisi’ne tıklayın ve Diğer Aygıtlar altında Evrensel Seri Veri Yolu (USB) Denetleyici aygıtını kontrol edin. Bu esnada sürücüleri otomatik olarak yüklemediğini görebilirsiniz.
USB aygıtına çift tıklayınız ve açılan pencereden Update Driver (Sürücü Güncelle) butonuna tıklayınız. Update Driver Software (Sürücü Yazılımını Güncelleyin) penceresinde Browse my computer for driver software (Sürücü yazılımı için bilgisayarıma göz atın) seçeneğine tıklayınız.
Adım 2
USB sürücü klasörünün konumunu belirtmek için Browse (Gözat) tıkladıktan sonra USB 3.0 Driver klasörünü seçiniz ve OK’a tıklayınız.
Adım 3
Belirtilen konumdan USB sürücülerini yüklemek için Next’e tıkladıktan sonra Intel (R) USB 3.0 eXtensible Host Controller aygıtının başarıyla kurulduğunu görebilirsiniz.
Adım 4
Aygıt Yöneticisi’nde Unknown Device (Bilinmeyen Aygıt) USB Root Hub sürücüsünün kurulmadığından dolayı gözükmektedir. Root Hub sürücüsünü kurmak için klasör içerisindeki USB 3.0 Root Hub seçiniz ve OK’a tıklayınız.
Adım 5
Root Hub sürücüsünüde kurduktan sonra Windows 7 guest makinede USB 3.0/3.1 aygıtlarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
USB Flash Bellek Kullanımı
Mac’inizde Windows 7 sanal sisteminizde USB 3.0 destekli bir flash bellek kullanarak dosya transferi yapmayı düşünebilirsiniz.
Adım 1
USB 3.0/3.1 desteğini etkinleştirdikten sonra flash diskinizi Mac’inize takınız. Fusion programı size USB belleğinizi nereye bağlamak istediğinizi sorduğunda önce Mac’inize bağlayınız.
Adım 2
USB aygıtınızı macOS’ta kullabilmek için dosya formatını değiştirmeniz gerekir. Disk Utility açtıktan sonra aygıtınızın üzerinde sağ tuşa ve ardından Erase (Sil) seçeneğine tıklayınız.
Adım 3
USB 3.0 flash belleğinizi ExFAT dosya formatı ile biçimlendirmek için tekrar Erase butonuna tıklayınız.
Adım 4
Mac’inizde flash diskinizde Backup adında yeni bir klasör oluşturunuz.
Adım 5
USB belleğinizi guest makineye bağlamak için araç menüsünde Virtual Machine / USB & Bluetooth / Connect (USB’nizin Adı) tıklayınız.
Adım 6
Windows 7 makinenizde artık USB 3.0 flash diskinizi sorunsuzca kullanabilirsiniz.
Shared Folder (Paylaşılan Klasör) Yapılandırma
Mac’iniz ile sanal makineniz arasında bir diğer dosya transferi yöntemi de Shared Folders özelliğidir. Bu özellik sayesinde belirlediğiniz veya oluşturduğunuz bir klasörü host ile VM arasında ortak olarak kullanabilirsiniz.
Adım 1
Windows 7 guest makinenin ayarlarını açtıktan sonra Sharing (Paylaşım) tıklayınız.
Adım 2
Shared Folders etkinleştiriniz ve ardından + butonuna tıklayınız. İlgili seçeneği işaretledikten sonra sanal sisteminizin masaüstü konumunda VMware Shared Folders kısayolunun oluşturulduğunu görebilirsiniz.
Adım 3
macOS sisteminizin masaüstü konumunda Win7VM adında bir klasör oluşturunuz.
Adım 4
Win7VM klasörü içerisinde yeni bir klasör oluşturunuz ve Mac ile guest makine üzerinden o klasöre erişebildiğinizi kontrol ediniz.
Mac PC’de Windows 7 VM’nin İnternet Bağlantısını Kontrol Etme
Sanal makinede bir Windows veya Linux işletim sistemi kurduktan sonra ağ bağlantınızın sorunsuz olduğunu kontrol etmenizde fayda vardır. Bu yüzden, Windows guest makinelerde CMD komut istemini kullanarak herhangi bir İnternet sitesine ping atarak bağlantınızı sınayabilirsiniz.
Adım 1
Windows Tuşu + R’ye bastıktan sonra Run (Çalıştır) penceresinde cmd komutunu yürütünüz. Komut isteminde ping 8.8.8.8 komutunu kullanarak Google anasayfasına ping atarak bağlantınızı sınayınız.
Adım 2
Aynı zamanda, İnternet Explorer veya diğer bir web tarayıcısını kullanarak Google ziyaret ederek bağlantınızı kontrol ediniz.
Microsoft Remote Desktop Kullanarak Mac’ten Guest Makineye Bağlanma
macOS bilgisayarınızdan VM’ye uzak masaüstü bağlantısı yaparak işlerinizi LAN (Yerel Alan Ağı) veya WAN (Geniş Alan Ağı) üzerinden yönetebilirsiniz. Mac sistemlerde Microsoft Remote Desktop uygulamasını kullanarak uzak bağlantıları yapılandırabilirsiniz.
Adım 1
App Store’dan Microsoft Remote Desktop yazılımını indirdikten sonra setup dosyasına çift tıklayınız.
Adım 2
Uzak masaüstü uygulamasının lisans şartlarını okuyup kabul ediniz.
Adım 3
Programın sanal bilgisayarınızda 145 MB disk alanı kullanacağını bildiren pencerede kurulumu başlatmak için Install tıklayınız.
Adım 4
Kuruluma devam etmek için kullanıcı hesabı parolanızı yazınız ve Install Software (Yazılımı Kur) tıklayınız.
Adım 5
Microsoft Remote Desktop programını macOS sisteminize kurduktan sonra sihirbazı kapatınız.
Adım 6
Finder’da Applications (Uygulamaları) açınız ve Microsoft Remote Desktop bulup çalıştırınız.
Adım 7
Programı çalıştırdıktan sonra uzak bağlantılarda bilgisayarınızın kamera ve mikrofon aygıtını kullanabilmek için erişime izin veriniz.
Adım 8
Windows 7 makinenizde Bilgisayar Yönetimi’ni açınız ve Local Users and Groups (Yerel Kullanıcılar ve Gruplar) / Users (Kullanıcılar) tıkladıktan sonra listelenen kullanıcı hesaplarından User üzerinde sağ tuş / Set Password (Parola Ayarla) seçeneğine tıklayınız.
Bir sonraki oturumda sisteminize oluşturduğunuz parola ile giriş yapmanızı bildiren uyarı penceresinde Proceed (İlerle) butonuna tıklayınız.
Adım 9
Parola oluşturma penceresinde her iki metin kutusuna aynı parolanızı yazınız ve OK’a tıklayınız.
Adım 10
Windows 7’de uzak bağlantılara izin vermek için Bilgisayarım özelliklerini açınız ve Remote Settings (Uzak Bağlantı Ayarları) tıkladıktan sonra Allow connections from computers running any version of Remote Desktop (Uzak Masaüstü’nün herhangi bir sürümünü çalıştıran bilgisayarlardan bağlantılara izin ver) seçeneğini işaretleyiniz ve OK’a tıklayınız.
Adım 11
Remote Desktop uygulamasında Add PC (PC Ekle) butonuna tıklayınız.
Adım 12
PC name kısmına sanal bilgisayarınızın IP adresini yazınız ve User Account kısmındaki seçenekleri görüntüleyiniz ve Add User Account (Kullanıcı Hesabı Ekle) tıklayınız.
Adım 13
Windows 7 sisteminizin oturum açma kimlik bilgilerinizi yazınız ve Add butonuna tıklayınız.
Adım 14
Remote Desktop uygulamasına eklediğiniz sanal sistem üzerine sağ tuş / Connect (Bağlan) tıklayınız. Uzak makineye bağlantı sırasında sertifika hatası aldığınızda Continue tıklayınız.
Adım 15
Mac’inizden Windows 7 VM’ye uzak bağlantı kurduktan sonra işlerinizi yapmaya devam edebilirsiniz.
Video
Windows 7 ve USB Sürücülerini İndir
Sonuç
Sonuç olarak, VMware Fusion 12 Pro kullanarak sanal bir makinede Windows 7 sistemini kolayca çalıştırabileğinizi gördünüz. Microsoft’un eski işletim sistemlerini keşfetmek için güvenli ve yalıtılmış bir ortam hazırlayabilirsiniz.
Bu rehberde özetlediğim ve anlattığım detaylarla hızlıca Windows 7 VM’si oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bu sistemi kolaylıkla deneyimleyecek şekilde kolayca kurabilir ve optimize edebilirsiniz. Özetçe nostalji amaçlı kullanmayı plandığınız bu sistemi Fusion sanallaştırmayla kullanabilirsiniz.
Bu yazılım size ana sisteminizi etkilemeden çalıştırmak için kullanışlı ve etkili bir çözüm sunar. Son sözüm ise sanallaştırmanın gücünü benimseyin ve farklı platformlarda kusursuz deneyimlerin keyfini çıkarın!