VirtualBox Üzerinde macOS Ventura 13 Kurulumu

Bu yazımızda, Windows 11 PC üzerinde Oracle VM VirtualBox 7.0 sanallaştırma programını kullanarak yeni bir sanal makine üzerinde macOS Ventura 13 nasıl kurulur ve kullanılır inceleyeceğiz.

VirtualBox Üzerinde macOS Ventura 13 Kurulumu

Windows 10 veya Windows 11 Üzerinde VirtualBox 7 Kullanarak Sanal Makine Üzerinde macOS Ventura 13 Çalıştırma

Bir MacBook Pro veya iMac bilgisayar satın almadan önce eğer bir Windows işletim sistemi kullanıcıysanız Mac işletim sistemini sanal makineler üzerine kurarak test edebilir ve deneyimleyebilirsiniz.

Bir Apple Mac bilgisayarı olmadan masaüstü veya laptop bilgisayarı üzerinde macOS işletim sistemi çalıştırmak ve kullanmak için sanallaştırma programlarından birini kullanabilirsiniz. Windows 10 veya Windows 11 üzerinde VMware Workstation veya VirtualBox sanallaştırma programlarından birini kullanarak Ventura kurulumu yapabilirsiniz.

VMware üzerinde Unlocker programını kullanmadan macOS Ventura için yeni bir sanal PC oluşturamıyorduk. Oracle VM VirtualBox üzerinde ise Unlocker gibi bir program kullanmanıza gerek yoktur. VirtualBox’ta macOS için sanal bilgisayar oluşturduktan sonra, kuruluma başlamadan önce yalnızca birkaç kod çalıştırmanız yeterlidir.

Kurulum adımlarına geçmeden önce Ventura ISO dosyasını bu bağlantıdan host bilgisayarınıza indiriniz. Bu imaj dosyasını ayrıca VMware Workstation, Fusion veya ESXi sunucu üzerinde kullanabilirsiniz.

macOS Ventura İçin Yeni Bir VM Oluşturma

Sanal makine oluşturmaya başlamadan önce Windows 10 / 11 sisteminize VirtualBox’ı kurunuz ve ardından Extension Pack indiriniz ve ekleyiniz.

Adım 1

Sanallaştırma programını çalıştırdıktan sonra macOS Ventura için yeni bir sanal bilgisayar oluşturmak için araç menüsünden New (Yeni) butonuna tıklayınız.

Sanal Makine Sihirbazını Açma

Adım 2

Create Virtual Machine (Sanal Makine Oluştur) penceresinde Name kısmına macOS sisteminin sürümünü yazınız ve Type kısmından Mac OS X seçiniz. Version kısmında ise macOS’un hangi sürümünü kuracaksanız onu seçiniz ve ardından Next (İleri) butonuna tıklayınız.

Sanal makineye Ventura imaj dosyasını eklemek için ISO Image kısmından açılır menüden Other (Diğer) seçiniz.

macOS Sanal Makine Oluşturma

Adım 3

Açılan pencerede ISO dosyasını indirdiğiniz lokasyona gidiniz ve ilgili dosyası seçiniz ve açınız.

Sanal Makineye macOS Ventura ISO Dosyasını Ekleme

Adım 4

Temel adımları uyguladıktan sonra Next’e tıklayarak bir sonraki adıma geçiniz.

Katılımsız Kurulumu Atlama

Adım 5

Host bilgisayarınızın donanım performansına göre sanal makineye RAM boyutu ve sanal işlemci tahsis etmeniz gerekir. Eğer host RAM’inizin kapasitesi 16 GB ise, Memory Size (Bellek Boyutu) penceresinde 4 GB veya 8 GB RAM boyutu atayınız. Normal şartlarda bir macOS sanal bilgisayarı 4096 (4 GB) bellek boyutu ile sorunsuz çalışmaktadır.

Ayrıca, sanal bilgisayarda macOS sisteminin daha performanslı çalışabilmesi için 2 veya 4 vCPU sayısı ayarlayınız. Eğer host bilgisayarınızda kurulum sırasında hatalar alıyor ve logoda takılı kalıyorsa sanal işlemci çekirdek sayısını uygun bir 1 olarak yapılandırmanızı ve test etmenizi öneririz.

4 GB Sanal Bellek Boyutu Yapılandırma ve Sanal İşlemci Sayısını 4'e Arttırma

Adım 6

Sanal Hard Disk penceresinde hazır sanal makine diskine sahipseniz, onu ekleyebilir ve direk olarak macOS sisteminizi çalıştırabilirsiniz. Fakat temiz bir kurulum yapıyorsanız, Create a virtual hard disk now (Şimdi sanal bir hard disk oluştur) seçeneğini seçiniz ve Create (Oluştur) butonuna tıklayarak devam edin.

VirtualBox 6.x sürümlerinden birini kullanıyorsanız sanal disk yapılandırma ekranında yeni oluşturacağınız sanal hard disk türü olarak VDI (VirtualBox Disk Image) seçiniz ve Next’e tıklayınız.

Ayrıca, VirtualBox ile sanal makine oluştururken sanal hard diski’i Fixed Size (Sabit Boyut) olarak yapılandırırsanız, host diskinizde sanal diskin boyutu kadar yer ayrılacaktır. Eski bilgisayarlarda sabit boyutlu bir sanal disk extra bir performans artışı sağlayacaktır. Host bilgisayarınızın diski SSD veya NVMe ise, sanal diski Dynamically allocated (Dinamik olarak ayrılan) olarak yapılandırmanız daha iyi olacaktır.

Sanal bilgisayarın kurulum ve sanal disk lokasyonunu harici diske yedekleyiniz ve host diskinizin kapasitesini gereksiz yere doldurmayınız. Sanal diskin boyutunu macOS sanal sisteminde yapacağınız iş yüküne göre belirleyiniz. Eğer sadece kurulum yapıp test etmek istiyorsanız, 100 GB disk boyutu yeterli olacaktır.

Yeni Bir Sanal Disk Oluşturma

Adım 7

macOS guest sisteminin donanım ayarlarını tekrar gözden geçiriniz ve sihirbazı kapatınız.

Sanal PC'nin Donanım Özet Penceresi

Adım 8

Sanal makineyi daha iyi yapılandırmak için Settings (Ayarlar) tıklayınız.

VM Ayarlarını Açma

Adım 9

Guest makine ayarlarından System (Sistem) / Motherboard (Anakart) / Boot Order (Önyükleme Sırası) ayarlarından Floppy aygıtını kaldırınız ve optik sürücüyü birinci aygıt olarak yapılandırınız.

Önyükleme Sırasını Değiştirme

Adım 10

System / Processor sekmesinde macOS makineye 4 adet işlemci ekleyiniz. Aksi takdirde, kurulum sırasında Load_init_program hatası ile karşılaşabilirsiniz. Ek olarak, guest makine içerisinde de bir sanallaştırma yazılımı kullanacaksanız Nested VT-x/AMD-V özelliğini etkinleştiriniz.

VirtualBox’ta Mac sistemini kurmaya çalışırken sürekli hatalar veya döngüler ile karşılaşıyorsanız sanallaştırma özelliğini kapatarak denemenizi öneririz. Bu gibi sorunlar host bilgisayarlara göre farklılık gösterebilir, bu yüzden PC’nizin özelliklerine göre deneme yanılma yapmanız gerekebilir.

Enable Nested VT-x/AMD-V

Adım 11

Sanal bilgisayarda sanallaştırma özelliğini etkinleştirerek daha hızlı kurulum yapabilirsiniz ve sistem performansını arttırabilirsiniz. Host ile guest makine arasında daha iyi bellek yönetimi için Acceleration (Hızlandırma) tabına tıklayınız ve Hardware Virtualization (Donanım Sanallaştırma) seçeneğinde Nested Paging (İç İçe Sayfalama) özelliğini işaretleyiniz.

Enable Nested Paging

Adım 12

Sanal diskin performansını arttırmak için Controller: SATA üzerinde Host I/O Cache etkinleştiriniz. Bu sayede, sanal bilgisayarın diski biraz daha hızlı çalışacaktır.

SATA Kontrolcüsü İçin Host I/O Cache Etkinleştirme

Adım 13

Aynı şekilde macOS.vdi sanal disk dosyasının özelliklerinde Solid-State Drive (SSD) özelliğini etkinleştiriniz.

VDI Sanal Diski, SSD Olarak Yapılandırma

Adım 14

Burada mutlaka dikkat etmeniz gereken nokta, USB 3.0 etkinleştirmenizdir. Eğer USB 1.1 veya 2.0 ile kurulum yapmayı denerseniz klavye ve mouse hatası alacaksınız.

USB 3.0 (xHCI) Controller

Adım 15

VirtualBox sanallaştırmayı kullanarak macOS sistemleri çalıştırabilmeniz için CMD komut istemini kullanarak sanal makineye ek ayarlar eklemeniz gerekir. Öncelikle programı kapatınız ve CMD veya Powershell komut istemini yönetici olarak çalıştırınız. Ardından, alttaki kodları bir metin belgesine kopyalayıp yapıştırınız ve sanal makine adını değiştirdikten sonra komutları sırasıyla uygulayınız.

cd "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\"
./VBoxManage.exe modifyvm "macOS" --cpuid-set 00000001 000106e5 00100800 0098e3fd bfebfbff
./VBoxManage setextradata "macOS" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemProduct" "MacBookPro15,1"
./VBoxManage setextradata "macOS" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemVersion" "1.0"
./VBoxManage setextradata "macOS" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiBoardProduct" "Mac-551B86E5744E2388"
./VBoxManage setextradata "macOS" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/DeviceKey" "ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal(c)AppleComputerInc"
./VBoxManage setextradata "macOS" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/GetKeyFromRealSMC" 1
./VBoxManage setextradata "macOS" "VBoxInternal/TM/TSCMode" "RealTSCOffset"

VirtualBox macOS Kodları

Adım 16

macOS sanal bilgisayarın tüm ayarlarını yaptıktan sonra kurulum için onu çalıştırınız.

Sanal Bilgisayarı Çalıştırma

macOS Ventura Kurulumu

VirtualBox üzerinde Mac işletim sistemi kurmak için gerekli ayarları yaptıktan sonra, sanal makineyi çalıştırınız ve fiziksel bir Mac üzerine kurulum yapıyormuş gibi yükleme işlemini tamamlayınız.

Adım 1

Sanal makine ISO imajından önyüklenirken bekleyiniz. macOS sanal işletim sisteminizde kullanmak istediğiniz sistem görüntüleme dilinizi seçiniz ve devam ediniz.

Sistem Dilini Seçme

Adım 2

Sistem kurulumundan önce sanal diski biçimlendirmeniz gerekir. Bu yüzden, Recovery ekranında Disk Utility (Disk Yardımcı Programı) seçiniz ve Continue (Devam et) butonuna tıklayınız.

Disk Utility Açma

Adım 3

VBOX HARDDISK Media sanal diski seçiniz ve Erase (Sil) butonuna tıklayınız. Erase butonuna tıkladıktan sonra, sanal diskin adını, formatını ve şema yapısını aşağıdaki gibi yapılandırınız ve tekrar Erase butonuna tıklayınız. VBOX HARDDISK Media formatlandıktan sonra Done (Bitti) butonuna tıklayınız.

  • Name: macOS
  • Format: APFS
  • Scheme: GUID Partition Map

VBOX HARDDISK Media Biçimlendirme

Adım 4

Şimdi, sistem kurulumunu başlatmak için Install Ventura seçeneğini seçiniz ve Continue butonuna tıklayınız.

Install macOS Ventura

Adım 5

Sistem kurulum sihirbazı açıldığında Continue butonuna tıklayarak devam ediniz.

macOS Kurulumunu Başlatma

Adım 6

macOS Ventura işletim sisteminin lisans anlaşmasını okuduktan sonra kabul ediniz.

Apple Yazılım Anlaşmasını Kabul Etme

Adım 7

Biçimlendirdiğiniz sanal diski seçiniz ve Install (Kur) butonuna tıklayınız.

Kurulum Yapılacak Diski Seçme

Adım 8

Sihirbaz, kurulum dosyalarını kopyalıyorken bekleyiniz.

Sistem Dosyaları Kopyalanıyor

Adım 9

macOS guest makine yeniden başladığında kurulum sihirbazı kaldığı yerden devam edecektir. Bu ekranda Less than a minute remaining aşaması bilgisayarınızın performansına bağlı olarak zaman alabilir.

About 22 minutes remaining

Adım 10

Yaşadığınız ülkeyi veya bölgeyi seçtikten sonra Continue butonuna tıklayınız.

Ülke ve Bölge Seçimi

Adım 11

VM’de kullanmak istediğiniz klavye düzenini ve sistem görüntüleme dilini ayarlayınız ve Continue tıklayınız.

Yazılan ve Konuşulan Dilleri Yapılandırma

Adım 12

Accessibility (Erişebilirlik) ekranında sisteminizi daha çok kişiselleştirmek için çeşitli ayarları yapabilirsiniz. Bu ayarları daha sonra System Preferences (Sistem Tercihleri) kısmından değiştirebilirsiniz.

Erişilebilirlik Özelliklerini Düzenleme

Adım 13

Data & Privacy (Veri & Gizlilik) ekranında daha fazla bilgi almak için Learn More tıklayabilir veya devam etmek için Continue tıklayabilirsiniz.

Veri ve Gizlilik Ayarları

Adım 14

Bir Windows PC veya MAC bilgisayarınızdaki verilerinizi bu ekranda kolayca transfer edebilirsiniz. Fakat, herhangi bir veriye sahip değilseniz veya dosyalarını daha sonra transfer etmek istiyorsanız Not Now (Şimdi Değil) seçeneğine tıklayınız.

Migration Assistant

Adım 15

Apple ID ekranında kimlik bilgileriniz ile oturum açabilirsiniz. Eğer bir Apple ID’ye sahip değilseniz Create new Apple ID seçeneği ile oluşturabilirsiniz veya parolasını unuttuğunuz hesabınızın kurtarmaya çalışabilirsiniz. Eğer macOS VM’de oturum açmak istemiyorsanız, Set Up Later (Daha sonra ayarla) seçeneğine tıklayınız.

Apple ID ile Oturum Açmayı Atlama

Adım 16

macOS yazılımının lisans şartlarını kabul ediniz.

Yazılım Lisans Şartlarını Onaylama

Adım 17

Sanal işletim sisteminiz için kullanıcı hesap bilgilerinizi yazınız ve Continue butonuna tıklayınız.

Bilgisayar Hesabı Oluşturma

Adım 18

Find My Mac gibi Apple servislerinin lokasyonunuzu kullanmasına izin vermek ve uygulamalarda karşılaştığınız hatalı verileri Apple’a göndermek istiyorsanız direk olarak Continue tıklayınız. Eğer bu ayarları düzenlemek istiyorsanız, Customize Settings tıklayabilir ve ayarlarınızı özelleştirebilirsiniz.

Apple Servislerini Yapılandırma

Adım 19

Sistem saatini doğru yapılandırmak için size en yakın bölgeyi seçiniz ve devam ediniz.

Zaman Bölgesini Seçme

Adım 20

Kullanacağınız uygulamaların kullanım ve hata verilerini uygulama geliştiriciler ile paylaşmayı etkinleştirerek macOS platformunun daha iyi geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Geliştiriciler İçin Veri Paylaşımını Onaylama

Adım 21

Screen Time ile sisteminizde yaygın olarak kullandığınız uygulamaların veya ziyaret ettiğiniz web sayfalarının kullanım oranları hakkında size bilgi sağlar. Ayrıca, ebeveynlerin her yaşa uygun olarak çocuk profilleri oluşturmasına izin verir.

Screen Time üzerinde yapacağınız tüm ayarlar aynı Apple ID kimliğiyle oturum açılmış Mac, iPhone veya iPad cihazlarında otomatik olarak senkronize olur.

Ekran Zamanını Ayarlama

Adım 22

Choose Your Look (Görünümünüzü Seçin) ekranında Dock, menü, buton ve pencerelerin nasıl görüneceğini Light, Dark ve Auto olarak değiştirebilirsiniz.

Sistem Temasını Seçme

Adım 23

Sanal macOS sisteminin kurulumunu tamamladıktan sonra sistem sürümünü kontrol etmek için Finder uygulamasından About This Mac tıklayabilirsiniz.

Sistem Sürümünü Kontrol Etme

Ekran Çözünürlüğünü Değiştirme

VirtualBox ile macOS Ventura kurulum sonrası ekran çözünürlüğünün varsayılan olarak 1024×768 olduğunu görebilirsiniz. Ctrl + C’ye birlikte basarak VM’nin ekran boyutunu değiştirebilirsiniz fakat bu işlem pek verimli olmayabilir.

macOS Ventura üzerinde Guest Additions hatasından dolayı ekran çözünürlüğünü manuel olarak değiştirmeniz gerekir.

Adım 1

macOS ekran boyutunu öğrenmek için Finder aracında About This Mac (Bu Mac Hakkında) tıkladıktan sonra açılan pencerede Displays (Görüntüler) tabındaki değeri görebilirsiniz.

Ekran Çözünürlüğünü Değiştirme

Adım 2

Guest işletim sistemini kapattıktan sonra CMD’yi yönetici olarak çalıştırınız ve ekran çözünürlüğünü değiştirmek için aşağıdaki komutları yürütünüz.

cd "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\"
./VBoxManage setextradata "macOSVentura" VBoxInternal2/EfiGraphicsResolution 1920x1200

Çözünürlük Boyutunu Değiştirme

Adım 3

VirtualBox’ta guest sanal sisteminizi tekrar açtığınızda bu kez ekran çözünürlüğünün 1920 x 1200 olduğunu görebilirsiniz.

1920x1200 Ekran Boyutu

USB Flash Bellek Kullanımı

macOS guest makinede Guest Additions (Misafir Eklentileri) kurulamadığı için sürükle bırak yöntemi kullanarak dosya transferi yapamayacaksınız. Bu yüzden, dosyalarınızı veya belgerinizi sanal bilgisayarınıza transfer etmek için USB flash bellek kullanabilirsiniz.

Adım 1

Öncelikle host bilgisayarınıza bir USB 2.x/3.x bir flash bellek takınız ve ardından Oracle yazılımının araç menüsünden Devices / USB / USB’nizin Adı tıklayınız.

Guest Makineye USB Flash Bellek Takma

Adım 2

Disk Utility açınız ve External bölümünden flash diskinizi seçiniz ve Erase (Sil) tıklayınız. Açılan pencerede Name kısmına USB’nizin markasını veya başka bir isim yazınız ve Format kısmından ExFAT seçiniz ve tekrar Erase butonuna tıklayınız.

macOS sanal sisteminizde USB flash bellek kullanabilmeniz için NTFS yerine ExFAT kullanmanız gerekir, aksi takdirde diskiniz içerisinde herhangi bir klasör veya belge kopyalayamazsınız.

USB Diski, EXFAT Olarak Biçimlendirme

Adım 3

Sanal makineye bağladığınız USB diskinizi host PC’nize bağlamak için aynı şekilde araç menüsünden Devices / USB / USB’nizin Adı seçeneğine tıklayınız ve ardından flash diskinizde oluşturduğunuz klasör veya belgeleri kontrol ediniz.

Flash Bellek ile Dosya Transferi Yapma

macOS VM Performansını Arttırma

Bildiginiz gibi Apple firmasının geliştirdiği macOS işletim sistemi Oracle yazılımı veya diğer sanallaştırma yazılımlarında tam olarak desteklenmemektedir. Bu yüzden fiziksel bilgisayarınız ne kadar hızlı ve güçlü olursa olsun macOS sistemini VM’de çalıştırırken tam performans alamazsınız.

Bazı yazılım geliştiricileri veya bu sistemi deneyimlemek isteyen kişiler Mac sistemini sanal makinelerde çalıştırmak ve kullanmak isteyebilirler. Kullanım amacınıza bağlı olarak sistem performansında sorunlar yaşabilirsiniz fakat bu sorunları minimuma indirebilmek için sistem ayarlarında değişiklikler uygulayabilirsiniz.

Bu yüzden macOS VM performansını arttırmak için terminalde alttaki komutları kullanabilirsiniz.

Veritabanı İşlemlerinde Spotlight’ı Devre Dışı Bırakma

sudo mdutil -a -i off

Animasyonları Hızlandırma

defaults write NSGlobalDomain NSWindowResizeTime -float 0.001

Dock Gecikmesini Azaltma

defaults write com.apple.Dock autohide-delay -float 0
defaults write com.apple.dock autohide-time-modifier -float 0.5
killall Dock

Finder Animasyonlarını Devre Dışı Bırakma

defaults write com.apple.finder DisableAllAnimations -bool true
killall Finder

Hızlı Düzenleme Penceresini Devre Dışı Bırakma

defaults write NSGlobalDomain NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool false

Zaman Makinesi Yedeklemesi İşlemlerini Durdurma

sudo tmutil disablelocal

Yazılım Güncellemeleri İçin Otomatik Kontrolü Kapatma

sudo softwareupdate --schedule off

Finder İçin Hızlandırılmış Dosya Önizlemelerini Etkinleştirme

defaults write com.apple.finder QLPanelAnimationDuration -float 0

Olası Kurulum Hataları

Setup Devam Edemiyor ve Sistem Otomatik Olarak Recovery Mode Giriyor

Kurulum sihirbazı sistem dosyalarını kopyaladıktan sonra eğer sanal makine Recovery Mode (Kurtarma Modu) otomatik olarak giriyorsa UEFI Interactive Shell ekranında aşağıdaki komutları uygulayarak sisteminizi normal olarak önyükleyebilirsiniz.

UEFI Interactive Shell açtıktan sonra, alttaki komutları boot.efi komutuna kadar uygulayınız.

fs1:
cd "macOS Install Data"
cd "Locked Files"
cd "Boot Files"

ISO dosyasını tekrar sanal makineye ekleyiniz ve ardından boot.efi komutunu yürütünüz.

boot.efi

Eski Sürümlerin Kurulumu

Versiyon
Slayt
macOS High Sierra 10.13
macOS Big Sur 11

 

İlgili Yazılar


macOS Üzerinde Wine Kurulumu
macOS Üzerinde Google Chrome Kurulumu
VMware Fusion Nedir?
VMware ile macOS Kurulumu
ESXi ile macOS Kurulumu

10 Comments
  1. sefa 29 Nisan 2018

    19. adımda komutları uygulayamıyorum çünkü ” : ” ve ” işaretlerine basamıyorum klavyeden ?

    Cevapla
    • tolqabaqci 29 Nisan 2018

      İngilizce klavye düzenine göre komutları uygulayınız.

      Cevapla
  2. myron 16 Mayıs 2018

    Her iki VM için de kurulumu anlatmışsınız. Teşekkür ederiz. MacOS High Sierra hangi VM üzerinde daha iyi performans gösteriyor? (VMWare vs VirtualBox?)

    Cevapla
    • tolqabaqci 17 Mayıs 2018

      Rica ederim, yorumunuz için teşekkürler. Elde ettiğim performansa göre VMware Workstation daha iyi performans sergiliyor. VirtualBox’a göre daha portatif ve kullanılışlı. Bence VMware ile kurulum yapın ve temiz bir Snapshot aldıktan sonra MacOS kullanın.

      Cevapla
  3. kadir 1 Kasım 2019

    adım 2″deki macOS kurulumu başlıyorken bekleyin kısmında çok bekleniyor mu? yoksa benim bilgisayarım mı programı kaldırmadı 30 dk oldu hala ekranda yazılar duruyor teşekkürler

    Cevapla
  4. Serdar 22 Nisan 2020

    Merhaba, bu adımları takip ederek Mac Os Catalina 15 sürümünü de yükleyebileceğimiz söylemişsiniz. Fakat Adım 14 sonrasında “boot failed. Mac Os X “hatası çıkıyor sonrasında adım 15 de ki ekran geliyor. Adım 25 e kadar devam ediyorum tekrar adım 14 teki ekran geliyor

    Cevapla
  5. yunusozbek 2 Mayıs 2020

    Sanal makine için gerekli kodlar paylaşmışsınız fakat bir türlü kopyalayamadım.
    Sayfanıza metin kopyalama engeli koymuşsunuz.
    Gerekli kodları yabancı bir siteden bulup kopyalamak zorunda kaldım.

    Cevapla
    • Tolga Bagci 3 Mayıs 2020

      Bu engel için kusura bakmayınız. Farklı bir yöntem bulucam metin kopyalama için. Bu engeli yapıyorum çünkü, yurtdışından çok bizim kendi insanımız emek hırsızlığı yapıyor.

      Cevapla
  6. Mehmet Dümdüz 27 Mart 2023

    Öncelikle paylaşım için teşükkerler. Her adımı tek tek dikkatle yaptım. Fakat ilk başlangıçta ekran bu şekilde kalıyor. Sebebi ne olabilir ?

    Cevapla
    • Tolga Bagci 29 Mart 2023

      VM ayarları ile oyna. Her PC’de farklı sonuçlar verebiliyor. Örneğin, vCPU değerini 1 veya 2 yap ya da Chipset türünü değiştir. Uygun bir RAM değeri ata. En önemlisi kullandığın kod yerine başka bir iMac ve Macbook sürümü dene. Bu gibi sorunlar sürekli yaşanmaktadır.

      Cevapla
Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir