Kali Linux 2019.2 Üzerinde VMware Workstation 15.1.0 Kurulumu
Bu yazımızda, Kali Linux 2019.2 işletim sistemi üzerine sanal makine kurmak ve çalıştırmak için VMware Workstation 15.1.0 kurulumu yapacağız.
Kali Linux 2019 Üzerinde VMware Workstation 15 (15.1.0) Kurulumu
Workstation Pro kurulumu yaptıktan sonra, Kali Linux üzerine bir Windows 10 işletim sistemi kurabilir ve çalıştırabilirsiniz.
VMware 15 Pro, VMware firmasının en güncel sanallaştırma programıdır. VMware 15 Pro’yu 30 gün ücretsiz kullanımdan sonra programı satın alabilirsiniz. Eğer VMware programını satın almak istemiyorsanız, VMware’in ücretsiz versiyonu olan Workstation Player 15 Pro’yu kullanabilirsiniz.
Kali, Defensive Offensive firması tarafından geliştirilen Debian tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Kali Linux kendi içerisinde birçok ücretsiz araç sağladığı için network güvenliğine önem veren kişilerin tercih ettiği bir Linux dağıtımıdır.
Kali Linux üzerinde VMware Workstation 15 Pro’yu kurarak yeni sanal makineler oluşturabilir ve sanal makinelerin üzerinde Windows, Linux ve hatta macOS işletim sistemleri kurabilirsiniz. Eğer bir Linux kullanıcısı iseniz ve bazen bir Windows işletim sistemine ihtiyacınız varsa, Workstation 15 Pro’yu kullanmak en mantıklı yoldur.
Önceki yazılarımızda, diğer Linux dağıtımları üzerinde VM Workstation kurulumu yaptık. Bu yazılarımıza aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
Bu yazımızda, Kali Linux’un en güncel sürümü olan 2019.2 üzerinde adım adım VMware Workstation 15 Pro sanallaştırma programını kuracağız.
Kali Linux Üzerine VM Workstation/Player 15.1.0 Kurulumu
Kurulum adımlarına geçmeden önce, Kali Linux kurulumu nasıl yapılır adlı yazımıza göz atınız. Kali OS kurduktan sonra, kurmanız gereken programlardan biri olan VMware Workstation 15’i buradan bilgisayarınıza indiriniz.
Kali için VM Workstation bilgisayarınıza indirdikten sonra, adım adım yükleme için aşağıdaki adımları sırasıyla takip ediniz.
Adım 1
Kali’de VMware kurulumu yapmak için öncelikle sources.list kontrol ediniz ve güncelleyiniz. Kali sources.list güncellemek için Terminal’i açınız ve nano /etc/apt/sources.list komutunu uygulayınız.
nano /etc/apt/sources.list
Adım 2
Sources.list içerisine Kali işletim sisteminin resmi repolarını ekleyiniz ve Ctrl + X / Y / Enter tuşlarına basarak dosyayı kaydediniz.
Adım 3
Repoları güncellemek için Terminal’de apt-get update komutunu uygulayınız.
apt-get update
Adım 4
Sanal makine programını çalıştırmak için gerekli bağımlı dosyaları kurmanız gerekir. Kali’de dkms kurmak için apt-get install dkms build-essential komutunu uygulayınız.
apt-get install dkms build-essential
Adım 5
Bilgisayarınıza indirdiğiniz VMware-Workstation-Full-15.0.0-10134415.x86_64.bundle dosyasını çalıştırmak için Terminal’de sırasıyla aşağıdaki komutları uygulayınız.
cd /Desktop/
ls
chmod +x VMware-Workstation-Full-15.0.4-12990004.x86_64.bundle
./VMware-Workstation-Full-15.0.4-12990004.x86_64.bundle
Adım 6
VMware 15 kurulumu’nu başlattıktan sonra aşağıdaki gibi lisans anlaşmasını kabul ediniz ve Next (İleri) butonuna tıklayınız.
Adım 7
OVF Tool component lisans anlaşmasını kabul ediniz ve Next butonuna tıklayınız.
Adım 8
Güncellemeleri kontrol etmek istiyorsanız, Yes (Evet) seçeneğini işaretleyiniz ve Next butonuna tıklayınız.
Adım 9
Müşteri deneyimi programına katılarak destek olabilirsiniz. Bunu yapmak için Yes seçeneğini seçiniz ve Next butonuna tıklayınız.
Adım 10
VM Workstation programına bağlanacak kullanıcı adınızı yazınız ve Next butonuna tıklayınız.
Adım 11
Sanal makineleri depolamak istediğiniz lokasyonu seçtikten sonra Next butonuna tıklayınız.
Adım 12
Workstation Server’a bağlanmak için kullanacağınız port numarasını seçiniz ve Next butonuna tıklayınız.
Adım 13
Eğer programı satın aldıysanız lisans anahtarınızı bu pencerede giriniz ve Next butonuna tıklayınız.
Adım 14
Kali 2019 üzerinde VMware kurulumu’nu başlatmak için Install (Kur) butonuna tıklayınız.
Adım 15
Kali üzerinde VM Workstation kurulurken bekleyiniz…
Adım 16
Kali üzerinde VM Workstation 15’i kurduktan sonra programı çalıştırmak için Terminal’de vmware yazınız ve Enter’a basınız. Eğer aşağıdaki görüntüdeki gibi bir hata ile karşılaşırsanız OK butonuna tıklayınız ve devam ediniz.
C header file matching your running kernel were not found. Refer to your distribution's documentation for installation instructions.
Çalışan çekirdeğinize uyan C başlık dosyası bulunamadı. Kurulum talimatları için dağıtımınızın belgelerine bakın.
Adım 17
Kali üzerinde Kernel Headers 4.15.0-kali2-amd64 hatası nedeniyle VM Workstation çalışmadı! Kernel Headers 4.15.0-kali2-amd64 hatasını çözmek için bir sonraki adıma gidiniz.
Adım 18
Buraya tıklayarak VM Workstation’un bağımlı paketlerini bilgisayarınıza indiriniz. Kernel Headers 4.15.0-kali2-amd64 hatasını çözmek için Terminal’i açınız ve dpkg -i linux-headers-4.15.0-kali2.amd.deb komutunu uygulayınız.
dpkg -i linux-headers-4.15.0-kali2.amd.deb
Aşağıdaki görüntüde gördüğünüz gibi linux-headers-4.15.0-kali2.amd paketinin çalışması için linux-headers-4.15.0-kali2-common ve linux-kbuild-4.15 paketlerinin kurulumuna ihtiyacı vardır.
Terminal’i kullanarak sanallaştırma programını tekrar çalıştırınız ve hatayı inceleyiniz.
Adım 19
Gerekli paketler kurulmadığı takdirde gerekli servisler başlatılamayacaktır.
Adım 20
Terminal’de aşağıdaki komutları çalıştırınız ve bağımlı paketleri kurunuz.
dpkg -i linux-headers-4.15-0-kali2-common_4.15.11-1kali1_all.deb
dpkg -i linux-kbuild-4.15_4.15.11-1kali1-amd64.deb
Adım 21
Tekrar VM Workstation programını çalıştırdığınızda aşağıdaki görüntüdeki gibi servislerin başarılı bir şekilde başladığını görebilirsiniz.
Kali üzerinde bu programı 30 gün denemek için ilgili seçeneği seçiniz ve OK butonuna tıklayınız.
Adım 22
Workstation 15 Pro sorunsuzca çalışıyor!
Adım 23
Kali üzerinde VM Workstation 15 kurulumu’nu başarıyla tamamladıktan sonra programın sürümünü Help / About kısmından öğrenebilirsiniz.
Video
Kali üzerinde adım adım VM Workstation kurmak için aşağıdaki videoyu izleyebilir ve ayrıca bize destek olmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz…
Son Söz
Bu yazımızda, Kali üzerine Windows gibi bir işletim sistemi kurabilmek için gerekli sanallaştırma programı olan Workstation/Player 15’i kurduk. Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler!
İlgili Yazılar
♦ VMware 15 ile Windows 10 Kurulumu
♦ Windows 10’da VMware 15 Kurulumu
♦ VMware Kullanarak Ubuntu Kurulumu
♦ Ubuntu’da VMware Tools Kurulumu
♦ VMware ile Sanal Makine Oluşturma